hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleneksel Engelliler Spor ve Eğlence Şenliği'nin 6'ncısı Haliç'te yapıldı

    Geleneksel Engelliler Spor ve Eğlence Şenliğinin 6ncısı Haliçte yapıldı
    expand

    Geleneksel Engelliler Spor ve Eğlence Şenliği'nin 6'ncısı Haliç'te yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devran GÜNDÜZ- Özkan ÖZGER/ İSTANBUL (DHA)- Engelliler Haftası kapsamında gerçekleşen ‘6’ncı Geleneksel Engelliler Spor ve Eğlence Şenliği’ne 1100 engelli birey katıldı. Ailei ve öğretmenleriyle etkinliğe katılan özel gereksinimli gençler, hem sahne performansı gerçekleştirdi hem de kurulan spor parkurlarında doyasıya eğlendi. Masa Tenisi Paralimpik Milli Sporcusu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Sincer, “Bu tarz etkinliklerin ve farkındalıkların artması toplum nezdinde geçerliliğin artırılması çok daha güzel olacak. Böyle faaliyetlerin arttırılmasını bekliyoruz” dedi.

    İstanbul Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, Fatih Belediyesi, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Haliç Su Sporları Kulübü iş birliğinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ‘6’ncı Geleneksel Engelliler Spor ve Eğlence Şenliği’ Fatih Belediyesi Haliç Kano ve Kürek Sporları Merkezi’nde gerçekleştirildi. 39 ilçeden 1100 engelli birey ve ailelerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendi. Bu güne özel gösteriler hazırlayan öğrenciler hem sahne performanslarını gösterdi hem de 20 spor parkurunda eğlencenin tadını çıkardı. Çocuklar eğlence parkurlarında dart, mini golf, şişme oyun parkuları, okçuluk gibi birçok deneyim yaşadı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik renkli görüntülere sahne odu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘ETKİNLİKTE BİRÇOK FAALİYET YER ALIYOR’

    Etkinliğe engelli çocuğu ile katılan ve etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Emel Karaçukur, “Fatih Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Epey faaliyet yer alıyordu. Şişme havuzlar, oyun alanları, yiyecek içecekler vardı. Çocuklar doyasıya eğlendi” dedi.

    ‘ÇOCUKLARIMIZ ÇOK EĞLENDİ’

    Engelli spor etkinliklerinin her sene düzenlendiğini söyleyen Mehtap Işık da “Etkinlikte çocuklarımız çok eğlendi. Çocuklarımız şişme havuzlarda oynadılar. Engelli çocukların okullarından gelen öğrenciler gösteri yaptılar” diye konuştu.

    ‘EN ÖNEMLİ ŞEY TOPLUMSAL FARKINDALĞI ARTIRMAK’

    Masa Tenisi Paralimpik Milli Sporcusu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Sincer, “Etkinliğimiz çok güzel geçti. Burada önemli olan toplumsal farkındalığı artırmak. Özel gereksinimli çocuklarımız kendileri için özel kurulmuş alanlarda masa tenisi, langırt, bilek güreşinden okçuluk gibi branşları deneyimlediler. Bu tarz etkinliklerin ve farkındalıkların artması toplum nezdinde geçerliliğin artırılması çok daha güzel olacak. Böyle faaliyetlerin arttırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

    ‘DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZ İLE KATILDIK’

    Down Sendorumu Atletizm Milli Takımı Antrenörü Tahir Sülük de “Öğrencilerimin hepsi milli sporcular. 1,5 ay önce Antalya’da düzenlenen Down Sendromlar Trisome Oyunları Dünya Şampiyonası’nda dünya 2’nciliği ve dünya 3’üncülükleri aldılar. Bugün burada çok güzel sahne performansları oldu. Yaklaşık 15 performans gerçekleşti. Çok güzel parkurlar kuruldu. Yaklaşık 20 parkur vardı. Biz toplamda 25 öğrencimiz ile geldik. İstanbul’dan gelen engelli bireylerimize spor yaptırdık” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow