hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB Dış Politika Şefi Borrell İsrail'e ateş püskürdü

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Refah işgaline başladı. BM'nin ardından Avrupa Birliği de tepki gösterdi. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, "Uluslararası toplumun, ABD'nin, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tüm taleplerine rağmen Refah'a yönelik kara saldırısı yeniden başladı." dedi. Borrell, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni tehdit eden İsrail yönetimine de tonunu yükseltti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu ateşkes için bir anlaşma yok. Hamas kabul etti, İsrail reddetti ve uluslararası toplumun, ABD'nin, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tüm taleplerine, herkesin Netanyahu'dan Refah'a saldırmamasını istemesine rağmen Refah'a yönelik kara saldırısı yeniden başladı. Bu uyarılara ve onun isteğine rağmen dün gece bir saldırı başlatıldı, korkarım yine olacak, çok can kaybı olur, sivil kayıplar olur, Gazze'de 600 bin çocuk var, başka yere itilecekler, sözde güvenli ve serbest bölgelere. Gazze'de güvenli ve serbest bölge yok.”

    AB Dış Politika Şefi Borrell İsraile ateş püskürdü

    AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, İsrail'in Refah saldırısına böyle tepki gösterdi.

    Borrell ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Netanyahu dahil üst düzey İsrailli yetkililer hakkında tutuklama kararı çıkartma ihtimali üzerine, İsrail'in mahkemeyi tehdit eden açıklamalarına da ateş püskürdü. “Gazze'de olup bitenlerle ilgili er ya da geç Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bir şeyler söylemesi gerekecek. Bu arada Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yapılan her türlü korkutmayı da kesinlikle kınıyorum. Yeter artık. Bazı ifadeler Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni tehdit ediyor ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin vereceği kararın tamamen reddedilebilir olduğuna karar vermesi halinde Filistin yönetimine misilleme yapma tehdidinde bulunuyor. Bu yüzden mahkemenin yargıçlarını tehdit etmeyi bırakın.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow