hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında son durum ne? Olası Refah saldırısı ne şekilde etkiler?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altın fiyatları yeni haftaya yükseliş trendinde başladı. Geçtiğimiz hafta oldukça dalgalı bir seyir izleyen altın yeniden değer kazandı. Peki İsrail'in olası Refah harekatı güvenli limanı nasıl etkiler? Fiyatları yükseltir mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Talep artıyor. Fiyatlar yükseliyor. Güvenli liman altın yeni haftaya yükselişle başladı.

    Yatırımda güvenli liman olarak bilinen altın, gündemden bir an olsun düşmüyor. Geçen hafta gram altın 2 bin 400’lerdeydi. Şimdilerde ise gram altın 2 bin 450’ye çıktı.

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı altın fiyatlarındaki artışla ilgili, “Ortadoğu’daki gelişmelerin etkisiyle tüm dünyada şu an altın talebi artıyor. FED'in faiz indirimlerine dair artık endişeler artmaya başladı yukarı yönde. Enflasyondaki yükseliş ve istihdam tarafındaki soğuma güvenli liman fiyatlamasının yeniden başlamasını sağladı” ifadelerini kullandı.

    Altında son durum ne Olası Refah saldırısı ne şekilde etkiler

    Peki İsrail'in olası Refah harekatı güvenli limanı nasıl etkiler?

    “Altın zaten yükseliş eğiliminde bir miktar düşmüştü ama Ortadoğu’daki gelişmelerle tüm dünyada altına talep arttı. Bu talebin artmış olması ve yoğun olması altın fiyatlarını yukarı iter.”

    2 bin 280 dolara kadar düşen ons altın ise yeniden 2 bin 300 doların üzerinde çıktı.

    “Ortadoğu’daki gelişmeler aslında can yakıcı, ons fiyatları geriledi ama altına olan talep devam ediyor. Ons artın dinlenme sürecinde.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow