hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticari araçlar için geliştirilen "02" serisi yıl sonunda geliyor

    Ticari araçlar için geliştirilen 02 serisi yıl sonunda geliyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Prometeon markalı 02 Serisi lastikler yoğun bir araştırma ve geliştirme programı kapsamında 6.000'den fazla lastik test edilerek, her türlü iklim ve yol koşulunda 200 milyon kilometreden fazla mesafe kat edilerek tasarlandı. Yeni ürün grubu ilk etapta şirketin İskenderiye tesislerinde üretilecek ve Mısır ile birlikte diğer Orta Doğu ülkeleri ve Afrika pazarlarına sunulacak. Yeni lastikler 2024 yılı sonunda Avrupa ve Türkiye pazarlarında da yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektör yetkililerinden Roberto Righi, “Bugün, grubumuz için gerçekten tarihi bir gün yaşıyoruz. Prometeon markası, en yenilikçi lastiklerimiz olan 02 Serisi ile, ilk kez yollara çıkıyor. 100 yılı aşkın süredir sahip olduğumuz bilgi birikimi, 150 milyondan fazla lastik üretimiyle oluşturduğumuz deneyim ve mirasla Prometeon'un yolculuğunda yeni bir döneme giriyoruz. Lansmanımız İskenderiye’deki fabrikamızın 30. yıl dönümüyle aynı zamanda gerçekleşti. Mısır fabrikamızda 2.000'den fazla çalışana istihdam sağlıyoruz ve yaklaşık 100 çalışanımız 1994 yılında kurulduğumuzda işe başlayan ve bugün de devam eden çalışanlarımız. Kendilerine büyük bir teşekkür borçluyuz” dedi. Prometeon markasını taşıyan ilk lastikler G02 ON-OFF ve G210 desenleridir. G02 ON-OFF deseni daha zorlu yollar ve şantiye koşulları için tasarlanırken, G210 ise ağır bölgesel yol koşullarına uyum sağlamak üzere bu pazarların ihtiyacına odaklanarak üretiliyor.02 Seri’sinin başlangıçta, Prometeon’un yenilikçi ve sürdürülebilir üretim konusunda her geçen gün daha da ileri adımlar atan İskenderiye'deki tesisinde üretilmesi planlanıyor. Tesis, İtalya, Brezilya ve Türkiye'den sonra şirketin dördüncü Araştırma ve Geliştirme Merkezine de sahip.

    G02 ON-OFF MULTIAXLE

    G02 ON-OFF MULTIAXLE ve DRIVE lastikler, en zorlu yol içi / yol dışı koşulları için direnç ve dayanıklılık seviyelerini artırarak , hem yollarda hem de inşaat alanlarındaki aşındırıcılığı yüksek zemin koşullarında kullanılmak üzere tasarlandı. Lastik topuk yapısı yeniden tasarlanmış ve güçlendirilmiş olup, kesik direncini artırmak ve düzenli aşınmayı sağlamak için yeni bir sırt deseni geliştirildi. Yeni kuşak yapısı ile yüksek ısı direnci sağlanmış ve karkas dayanıklılığı artırıldı. Bu yeni yapı ve desen ile lastik performansının iyileştirilmesine katkı sağlandı. Önceki serilere kıyasla, 325/95R24 ebatında, kat muadilinde yüzde 10'luk bir artış (22PR'ye çıkarıldı), dayanıklılıkta yüzde 15'lik bir artış (yeni tasarım ve diş kompozisyonu sayesinde), güvenlikte yüzde 10'luk bir artış sağlanırken(yeni karkas sayesinde) aynı kilometrede diş aşınmasında yüzde 10'luk bir iyileşme yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow