hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni BMW X2 ve MINI Countryman yollara çıkıyor

    Yeni BMW X2 ve MINI Countryman yollara çıkıyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Yeni BMW X2 ile MINI Ailesi'nin en büyük üyesi SUV sınıfındaki modeli Yeni MINI Countryman yollara çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni BMW X2 3.364.200 TL'den başlayan azami liste satış fiyatlarıyla ve Yeni MINI Countryman ise 2.658.984 TL'den başlayan azami liste satış fiyatlarıyla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarındaki yerini aldı.Borusan Otomotiv'in bu yıl 40’ıncı yaşını kutladıklarını belirterek sözlerine başlayan sektör yetkililerinden Hakan Tiftik, premium otomotiv sektöründeki örnek ve öncü rollerini daha nice yıllar başarılarla sürdürmek azminde olduklarını belirtti.

    Borusan Holding ve GIWA Holding'in 1984 yılında gerçekleştirdiği ortaklık neticesinde ve yalnızca BMW Türkiye distribütörlüğü ile başlayan yolculukta bugün Borusan Otomotiv Grubu çatısı altında 5 otomotiv markası, 25 Yetkili Satıcı, 46 Yetkili Servis ve 7 ayrı grup şirketi olduğunu belirten Tiftik, "Bu 40 yılda yaklaşık 420 bin yeni otomobil ve motosikleti sahipleriyle buluştururken, yaklaşık 17.650 araç kiralaması gerçekleştirdik. Diğer taraftan motor sporları tarafındaki girişimlerimiz BOM ve BOM Karting takımlarımız ile yerel ve uluslararası yarışmalarda Türk bayrağını taşıma gururunu elde derken, ekiplerimiz antrenman ve yarışlarda yaklaşık 62 bin 300 kilometre kat ettiler. Otomotiv sektöründe yenilikçi ürün ve hizmetlerimiz ile müşterilerimize benzersiz deneyim, paydaşlarımıza sürdürülebilir değerler sunma misyonumuzu daha uzun yıllar devam ettirmeye kararlıyız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni BMW X2 ve MINI Countryman yollara çıkıyor

    Sportif Sürüş Dinamikleri

    Bir önceki nesline göre daha sportif ve keskin çizgilere sahip Yeni BMW X2 boyutlarıyla da fark yaratıyor. Otomobil, ilk jenerasyona göre 194 mm daha uzun, 21 mm daha geniş ve 64 mm daha yüksek ölçüleriyle dikkat çekiyor. Artan boyutları Yeni BMW X2’nin aks mesafesine olumlu katkıda bulunuyor ve otomobil, kabininde önceki jenerasyona kıyasla çok daha ferah bir yaşam alanı sunarak konforlu yolculuğa imkan tanıyor. BMW markasının yaratıcısı olduğu SAC formu, Yeni BMW X2'nin önden arka kısmına doğru uzayan ve alçalan tavan yapısıyla yan profilde vurgulanıyor. Özellikle M Sport tasarım ile daha sportif bir görünüm kazanan Yeni BMW X2, yeniden tasarlanan arka aydınlatma grubu ve görünmeyen egzoz çıkışlarına sahip difüzörü ile dikkat çekiyor.Üç silindirli benzinli-mild hybrid güç ünitesine sahip Yeni BMW X2 sDrive20i, 48V teknolojili motoru sayesinde 170 beygir güç üretirken, WLTP normlarına göre 6-6,5 lt / 100 km yakıt tüketimi sunuyor. 7 ileri çift kavramalı şanzımanla kombine edilmiş bu ünite hem geleneksel sürüş keyfini hem de yakıt ekonomisini beraberinde getiriyor. Yeni BMW iX2 eDrive20, ön aksta yer alan elektrik motoru ile 204 beygir güç 250 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8,6 saniyede tamamlayan otomobil, tam dolu bataryalarıyla 478 km'ye varan menzili kullanıcısına sunuyor. Yeni BMW iX2 eDrive20 130 kW DC Şarj teknolojisi ile 29 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabiliyor. Opsiyonel olarak sunulan AC Charging Professional donanımı ile AC akımda 22 kW şarj hızı desteği sunan Yeni BMW iX2 eDrive20, bataryaların %0-100 dolumunu yaklaşık 3 saat 45 dakikada tamamlayarak esnek kullanıma da imkan tanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni MINI Countryman

    Bir önceki nesline göre 6 cm daha yüksek ve 13 cm daha uzun gövde boyutlarına sahip Yeni MINI Countryman, MINI Ailesinin en büyük otomobili unvanını taşıyor. Kaslı görünümün arkasında yer alan geniş lastik iz genişliği ve geliştirilmiş modern tasarımı Yeni MINI Countryman'e markaya yakışır bir imaj kazandırıyor. Yeni MINI Countryman geleneksel Go-Kart sürüş hissini elektrikli MINI DNA'sıyla birleştirerek farklı bir seviyeye taşıyor.Tamamen elektrikli Yeni MINI Countryman E, 150 kW / 204 bg güç ve 250 Nm tork üreten elektrik motoruna sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede tamamlayan otomobil WLTP değerlerine göre 462 km'ye varan menziliyle öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tamamen elektrikli Yeni MINI Countryman SE ALL4 ise dört tekerlekten çekiş özelliğiyle geliyor. Otomobil, 230 kW / 313 bg güç ve 494 Nm tork değerlerine sahip. 0'dan 100 km/s hıza 5.6 saniyede ulaşabilen tamamen elektrikli Yeni MINI Countryman SE ALL4, WLTP değerlerine göre 433 km'ye varan menziliyle tamamen elektrikli sürüş sunuyor. Yeni MINI Countryman’in benzinli versiyonu olan MINI Countryman C, 1,5 litre hacmindeki benzinli-mild hybrid motoru ile 170 beygir güç üretiyor ve WLTP verilerine göre ortalama 6.1-6.5 litre/100 km yakıt tüketimi ile verimlilik ve performansı bir arada sunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow