hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Münteki̇m Ne Demek? El-Münteki̇m Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Münteki̇m Ne Demek El-Münteki̇m Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Müntekim esması Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve insanlar için oldukça hayırlı bir esmadır. El Müntekim esmasının anlamı zalimleri ahiret gününde cezalandıran demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Müntekim Ne Demek?


    Allah (cc) bütün mümin kullarına dünya hayatında sabırlı olmalarını, zulmedenlere karşı kayıtsız kalmayacağını buyurmaktadır. İlk olarak Hz. Muhammed (SAV) olmak üzere tüm peygamberler de zulme uğramıştır ve sabretmişlerdir.

    El Müntekim ismi de bu anlamları taşıyan bir esmadır ve zalimleri ahiret günü geldiği zaman cezalandıracağını anlatmaktadır. El Müntekim isminin ikinci anlamı da şiddetle cezalandıran ve intikam alan demektir. Allah (cc) kötü insanlara karşı cezalandıran olacaktır.

    El-Müntekim Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Müntekim esması ilk anlamına göre zalimleri cezalandıran, ikinci anlamına göre de şiddetle cezalandıran demektir. El Müntekim esmasının faziletleri de diğer isimler gibi oldukça fazladır. El Müntekim esmasının faziletleri arasında kötülüklerden sakınmak ve sevaba yönelmek vardır. Her kim namazlardan sonra Ya Müntekim esmasını 99 kere zikrederse tüm gün kötülüklerden sakınır.

    Düşmanlardan zarar görmemek ve kötülük besleyen insanlardan korunmak için de her gün Ya Müntekim esmasını okumak önerilir. Kötülüğün sizi bulmasını istemiyorsanız her gün düzenli bir şekilde El Müntekim Celle Celalühü şeklinde esmayı okumanız önemlidir. Eğer haksızlığa uğramışsanız ve bunun intikamını almak istiyorsanız bunun için de namazlarınızdan sonra El Müntekim esmasını zikretmelisiniz.

    El-Müntekim Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) 99 şerefli isminden biri olan El Müntekim ismi kulların peşinde olan kötülerden ve kötülüklerden korumak için söylenen bir isimdir. İçerisinde kötülerin cezalandırılacağı anlamını taşıyan El Müntekim esması düşmanlardan zarar görmemek ve kötülüklerden uzak durmak için okunur.

    Eğer haksızlığa uğramışsanız ve intikam almak istiyorsanız El Müntekim esmasını okuyarak bunu Allah'a (cc) bırakabilirsiniz. Cinlerden zarar görüyor ya da herhangi bir şekilde rahatsız oluyorsanız Ya Müntekim Celle Celaluhu diyebilir ve Allah'tan (cc) yardım isteyerek bundan kurtulabilirsiniz.

    Hiçbir şekilde kötülüklerin sizi bulmasını istemiyorsanız bu durumda da her gün Ya Müntekim esmasını sık sık zikretmelisiniz. Zalimlerden ve düşmanlardan korunmak için El Müntekim esması oldukça önemlidir.

    El-Müntekim Zikir Günü Nedir?

    Allah'ın (cc) kulları onun esmalarını içlerinden geldiği zaman içlerinden geldiği kadar okuyabilir. Bununla birlikte esmaların farklı zikir günlerinin olduğu da bilinir. El Müntekim esmasının zikir günü salı olarak bilinmektedir. Salı günleri zikredilmesi daha hayırlı olmakla birlikte zikir sayısı da 630 olarak karşımıza çıkar. El Müntekim esmasının en az 630 kere okunması daha hayırlı olur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA