hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eş-Şehi̇d Ne Demek? Eş-Şehi̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Eş-Şehi̇d Ne Demek Eş-Şehi̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Allah'ı (cc) duymak ve görmek mümkün olmadığı için onu daha yakından hissetmek için isimlerini zikretmek gerekir. Eş-Şehid ismi de Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve her şeyi duyan, gören ve şahit olan anlamlarına gelir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eş-Şehid Ne Demek?

    Allah'ın (cc) isimleri arasında sayılan Eş Şehid ismi kelime anlamı bakımından her şeyi duyan, her şeye şahit olan anlamlarına gelir. Allah (cc) her şeyi bilir, görür ve ondan gizli hiçbir şey yoktur. Allah'ı (cc) görmek ve duymak mümkün olmadığı için insanlar hissetmek ve onu daha yakından tanımak için isimlerini zikrederler.

    Allah'ın (cc) kudretini bilmek, hikmetini anlamak ve onu hissetmek ona daha yakın olmak için önemlidir. Eş Şehid ismi de diğer sıfatları gibi hayırlıdır ve bu nedenle fırsat oldukça zikretmek gerekir.

    Eş-Şehid Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) 99 tane ismi vardır ve her isminin kendine özel bir anlamı, kendine özel faydaları bulunur. Yüce Allah'ın (cc) güzel isimlerini bilmek ve zikretmek ona daha yakın olmak, onu anlamak ve imanın güçlenmesi için önemlidir. Eş Şehid esmasının Türkçe anlamı her şeyi gören ve duyan, her şeye şahit olan demektir.

    Allah (cc) her şeyi bilir ve ondan habersiz herhangi bir şeyin olması mümkün değildir. Eş Şehid esmasının faziletleri de oldukça önemlidir. Eş Şehid esmasını kılınan vakit namazlarından sonra 1000 kere okuyan kişiler manevi olarak mucizelere şahit olurlar.

    Huysuz ya da sinirli, aksi bir evlada sahip olan eğer Eş Şehid esmasını okursa o çocuğun huysuzluğu gider ve daha sakin bir karaktere kavuşur. Eş Şehid esmasının ahlakı korumak ve kötülüklerden uzak durmak için de okunması mümkündür.

    Eş-Şehid Esması Faydaları

    5 vakit kılınan vakit namazlarının ardından 319 kez Eş Şehid ismi şerifini okuyan kişi çevresi tarafından sevilen, sayılan ve takdir gören biri haline gelir. Her gün Eş Şehid esmasını okumayı alışkanlık haline getirmiş olan kişiler de kötü alışkanlıklardan kurtulur ve manevi olarak daha iyi hisseder.

    Zalimlerden ve kötülüklerden korunmak için de Eş Şehid esmasının gün içinde zikredilmesi önerilir. Ters ve huysuz bir evlada okunması halinde o evlat daha sakin ve saygılı olur.

    Eş-Şehid Zikir Günü Nedir?

    Allah'ın (cc) sıfatlarının daha hayırlı olduğu bazı günler ve saatler vardır. Bu nedenle esmaların zikir günlerini, zikir sayılarını ve zikir saatlerini bilmek gerekir. Eş Şehid esmasının zikir günü perşembe, zikir saati müşteri, zikir sayısı da 319'dur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA