hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eş-Şekur Ne Demek? Eş-Şekur Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Eş-Şekur Ne Demek Eş-Şekur Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Eş-Şekur Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve oldukça hayırlıdır. Eş Şekur esmasının Türkçe anlamı iyiliklerin karşılığını veren anlamına gelmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eş-Şekur Ne Demek?

    Allah'ın (cc) sıfatlarını bilmek onu anlamak ve daha iyi tanımak adına önemlidir. Eş Şekur ismi de Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve bu sayede onu daha yakından hissedebilirsiniz. Eş Şekur isminin anlamı az iyiliğe büyük mükafat veren ve iyiliklerin karşılığını fazlasıyla veren şeklindedir. Diğer anlamına göre de kendi rızasıyla yapılan iyilikleri çok fazlasıyla karşılayan demektir.

    Şükür kelimesi genellikle iyilik ile karşılanan bir kelimedir ve az iyiliğe bile çok mükafat vermek şeklinde anlamlandırılır. Eş Şekur kelimesinin anlamıyla beraber faziletlerini ve faydalarını da öğrenmek gerekir. Allah'ın (cc) tüm isimleri faydalıdır ve kulların kalplerinde hissetmeleri için zikretmeleri önerilir.

    Eş-Şekur Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Eş Şekur Allah'ın (cc) 99 isminden biridir ve faziletleri merak edilir. Eş Şekur isminin Türkçe anlamı az iyiliğe büyük ödüller veren, rızasıyla iyilik yapanları mükafatlandıran şeklinde karşımıza çıkar. Eş Şekur esmasının faziletleri arasında şifa bulmak ve vücut ağrılarından kurtulmak vardır.

    Her kim Eş Şekur ya da Ya Şekur şeklinde zikir yapar ve zikrine devam ederse vücut ağrılarından kurtulur ve daha sağlıklı olur. 526 kere Ya Şekur Celle Celaluhu şeklinde zikredilmesi nimetlerin ve rızkın artmasını sağlar.

    Eş Şekur ismini suya yazar ve o su ile bedeninizi mesh ederseniz nefes darlığınız ve yorgunluğunuz geçer. Fakir kimseler borçlarından kurtulmak ve zengin olmak için düzenli bir şekilde Eş Şekur ismini okumalıdır. Sabah ve akşam Eş şekur ismini zikreden kişiler sıhhatli olur ve Allah'ın (cc) izniyle sağlıklı bir ömür geçirirler.

    Eş-Şekur Faydaları Nelerdir?

    İyilikleri mükafatlandıran ve iyiliğin karşılığını fazla fazla veren anlamlarına gelen Eş Şekur isminin faydaları da çok kıymetlidir. Eş Şekur isminin faydaları arasında büyük bereketler vardır. Bedenin şifa bulması için eğer hastalık neredeyse oranın Eş Şekur esmasının okunduğu su ile yıkanması gerekir. Şifa bulmak ve zengin olmak için okunan Eş Şekur esması kişilerin daha güzel bir ömür geçirmeleri için zikredilebilir. Eş Şekur esmasını okuyan kişiler hastalıklarından kurtulurlar.

    Eş-Şekur Esmasının Zikir Günü Hangi Gün?

    Eş Şekur esmasını içinizden geldiği zaman, istediğiniz kadar samimi bir şekilde zikredebilirsiniz. Fakat esmaların kendi zikir zamanları vardır ve bunlara uyarak zikredilmesi daha büyük faziletler barındırır. Eş şekur esmasının zikir günü pazar, zikir saati güneş, zikir sayısı da 526'dır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA