hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni amiral gemisi ile dengeleri değiştirecek

    Yeni amiral gemisi ile dengeleri değiştirecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Kamera sistemini Leica’ya emanet eden Xiaomi, 14 Ultra modeli ile Mobil kamera deneyimini yeniden tanımlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Xiaomi 14 Ultra 9.2mm kalınlıkta ve yaklaşık 220 gram ağırlıkta. Ürünün arka tarafında, dörtlü kamera sistemi var ve hepsi de 50MP değerde.
    50MP geniş açılı ana kamera, OIS desteğiyle geliyor. Böylece hareketli çekimlerde dahi net sonuçlar elde ediliyor. 50MP değerdeki telefoto kamera ise , hem OIS hem de 3.2X optik zoom özelliğine sahip. Bunun anlamı, uzak mesafeleri yakına getirirken bile kalite kaybı olmadan, net detaylar yakalayabilirsiniz.

    50MP değerdeki periscope kamera ise, hem OIS hem de 5X optik zoom sunuyor. Bu da daha uzak mesafelere, kalite kaybı olmadan erişebilmek demek. 50MP değerdeki ultra geniş açılı kamera ise, manzara ve kalabalık çekimler için ideal. Diğer pek çok geniş açılı kameraya kıyasla daha hızlı çalıştığını ve daha net detaylar verebildiğini söyleyebiliriz.

    Kamera kurulumu gerçekten dikkat çekici. Hem iç hem de dış mekân fotoğraf çekimlerinde tatmin edici sonuçlar elde etmeniz mümkün. Tabii video çekim yetenekleri de gerçekten başarılı. İster vlog’lar, isterseniz de kısa filmler dahi çekebilirsiniz.

    Ön kameramız ise 32MP değerde ve bu kamerada da ilgi çekici özellikler var. HDR fotoğraflar çekebilir, 4K 60FPS değerde selfie videolar çekerek arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6,73 inç Amoled ekran

    Ekran, hem dokunuşlara hızlı cevaplar veriyor hem de iyi bir görüntüleme kalitesine sahip. Dış mekân kullanımlarında da tatmin edici bir parlaklık-belirginlik (3000nit) düzeyi var.

    3200 x 1440 çözünürlük sunan bu LTPO Amoled ekran, aynı zamanda inç başına 522 piksel değer sunabiliyor. 120Hz tazeleme değeri sayesinde de iyi grafikli oyunlarda ve yüksek çözünürlüklü videolarda akıcı detayları sağlayabiliyor.

    Snapdragon 8 Gen 3 Mobil Platform’dan gücünü alıyor

    Xiaomi 14 Ultra, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinden alıyor. Buna 16GB RAM ve 512GB dahili depolama eşlik ediyor. Kısacası hem oyun hem de uygulama çalıştırma performansı tarafında bir sorun yaşatmıyor.

    Üründe 5000mAh pil var ve tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakabilirsiniz. Tabii bu, gündelik kullanım için bahsettiğimiz bir detay.

    Eğer yapay zekâ desteğiyle ekran görüntü kalitesinde iyileştirmeler yapar, 120Hz değerini aktifleştirir ve videolar gibi, oyunlar gibi detaylarla ilgilenirseniz, pil ömrü daha kısa sürede tükenecektir. Tabii burada güzel taraf şu ki ürünümüzün 90w hızlı şarj desteği var. Yani ihtiyaç duyduğunuzda, sadece yarım saatlik şarj ile pili tamamen doldurmanız mümkün.

    Öte yandan, telefonumuzda kablosuz hızlı şarj desteği de var. Bu noktada 80w hızlı şarj değeri sunuluyor ve ürünü kablosuz olarak 46 dakikada tamamen şarj edebiliyorsunuz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow