hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon nasıl tek haneye düşecek? Uzman isim değerlendirdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Enflasyonla mücadele kapsamında çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kamuda bir dizi tasarruf tedbiri açıklandı. Peki enflasyon tek haneye nasıl düşürülecek? Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi’ye sorduk. Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda alınan tasarruf tedbirlerinden sonra konuştu Bakan Şimşek. Enflasyona işaret etti. ‘Tek haneye düşüreceğiz’ dedi.

    Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi konuyla ilgili, “Toplam talep düşürülerek talep kısmının rasyonelleşmesi ile enflasyonla mücadelede daha etkin bir pozisyona gelinmek isteniyor” ifadelerini kullandı.

    Enflasyon nasıl tek haneye düşecek Uzman isim değerlendirdi

    Bu ay enflasyonun zirve yapmasını bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, önümüzdeki aylarda enflasyonunun düşüşe geçeceğini vurgulamıştı. “Fiyat istikrarı noktasında gıda fiyatlarındaki artışı da dengelemek açısından tarım politikalarının da etkin bir şekilde kullanılması da aslında oldukça önemli.”

    Peki enflasyon tek haneye çekilir mi? Ve bu düşüş nasıl sağlanacak?

    “Tek haneye ulaşma noktasında bir taraftan para politikası diğer taraftan maliye politikası ve diğer taraftan da tarım politikalarının enflasyonla mücadelede destekliyor olması arz yönünün güçlü olması oldukça önemli.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow