hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar, '23 Nisan Ekspresi' ile tarihe tanıklık etti

    Çocuklar, 23 Nisan Ekspresi ile tarihe tanıklık etti
    expand

    Çocuklar, '23 Nisan Ekspresi' ile tarihe tanıklık etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can ÇELİK-Yaşarcan SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)- ADANA’da çocuklar, Milli Eğitimi Bakanlığı’nın düzenlediği proje kapsamında tren garına getirilen '23 Nisan Ekspresi' ile tarihe tanıklık etti. Görsel ve dijital eğitimlerle ülke tarihini öğrenen çocuklar bir yandan da düzenlenen etkinliklerle eğlendi.

    Öğrencilerde tarihi bilgi edinme, vatanseverlik ve milli bilinç, değerleri anlama ve takdir etme, empati geliştirme, geleceğe yönelik düşünme ve planlama yetilerinin geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 23 Nisan Expresi, tarihi Tren Garı’na geldi. Yüzlerce ilkokul öğrencisi de öğretmenleri ve ebeveynleriyle 23 Nisan Ekspresi’ni ziyaret etti. Hazırlanan görsel ve dijital eğitimlerle ülke tarihine dair çeşitli bilgiler edinen çocuklar, düzenlenen etkinliklerle de gönüllerince eğlendi.

    23 Nisan Ekspresi’ni ziyaret eden Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Çok güzel bir ortam. Bu meydan çok kalabalıklar gördü ama bu onların en güzeli. Çünkü geleceğimiz, istikbalimiz, umudumuz olan çocuklarımız bu alanda ülkelerinin ne zor günleri aşıp bugünlere nasıl geldiğini öğreniyorlar. Çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmaya geldik. Tarih, sadece derste anlatılan teorik bilgilerle öğrenilen bir şey değil. Bu tür uygulamalar daha da artırılmalıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow