hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramankazan'da '19 Mayıs' konferansı

    Kahramankazanda 19 Mayıs konferansı
    expand

    Kahramankazan'da '19 Mayıs' konferansı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN (Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kahramankazan Belediyesi tarafından 'Bağımsızlığın İlk Adımı 19 Mayıs' konulu konferans düzenlendi.

    Ankara'da, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi'nde tarihçi-yazar Sinan Meydan'ın anlatımı ile 'Bağımsızlığın İlk Adımı 19 Mayıs' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sinan Meydan, konferansta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışını anlatarak, "Bu mücadele Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının olağanüstü örgütleyiciliğiyle kazanılmış, zaferle noktalanmıştır. Dünyada yankı uyandırmış bu mücadelenin bir örneği, benzeri yoktur. Bu mücadele bütün dünyada emperyalizmin yenilebileceğini göstermiştir. Siyaset üstü bir mücadeledir. Onun için bunun kıymetini bilmek lazım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konferansın ardından Belediye Başkanı Çırpanoğlu, Sinan Meydan'a köstekli saat ve Atatürk'ün Nutuk adlı eserini hediye etti. Vatandaşlar, konferansın ardından Atatürk fotoğraflarının bulunduğu sergiye gezerek, Sinan Meydan'a kitaplarını imzalattı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow