hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli, 15 Mayıs ruhunu yeniden yaşadı

    Denizli, 15 Mayıs ruhunu yeniden yaşadı
    expand

    Denizli, 15 Mayıs ruhunu yeniden yaşadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin milli mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü, düzenlenen törenle anıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Bu tarih kolay yazılmadı. Bu meydan bu hale kolayca gelmedi. Bu meydan bütün zorluklar, bütün yokluklara rağmen ayağa kalkmış bir ulusun, geleceğe umutla bakan insanların birlikte dayanışmasıyla var oldu" dedi.

    Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Milli Mücadele ateşini yakan Denizli, 105 yıl sonra tarihi günü yeniden yaşadı. 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programla kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda başlayan etkinliğe, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve ellerinde Türk bayrakları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Denizli Sancağı eşliğinde vatandaşlar Atatürk Caddesi'ni takip ederek Kayalık Caddesi'ne buradan ise 105 yıl önceki gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Buradaki programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE BUGÜN BURADAYIZ'

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli'nin bir kez daha cumhuriyete ve özgürlüğe olan aşkını ortaya koyduğunu belirtip, "Bu tarih kolay yazılmadı. Bu meydan bu hale kolayca gelmedi. Bu meydan bütün zorluklar, bütün yokluklara rağmen ayağa kalkmış bir ulusun, geleceğe umutla bakan insanların birlikte dayanışmasıyla var oldu. Gelecekteki güzel hayatlar için ömürlerini, kendilerini feda etmekten çekinmeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve şehitlerimiz sayesinde bugün buradayız. Onun için bugünün tarihi konusunda farklı görüşler olsa da bizim görüşümüz bir tek şey vardır. Canlarını feda etmek pahasına bu meydanda toplananların önlerinde saygıyla eğilmek hepimizin boynunun borcudur. Sadece bugünden itibaren değil, dünde, bugünde ve yarında kendisi ve çıkarları için değil, halkının çıkarları için çocuklarımızın geleceği için 'Ben' değil, 'Biz' diyebilen dostlarla beraber güzel bir Denizli ve Türkiye uğruna hep beraber yürümeyi diliyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmanın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Çalınan 10. Yıl Marşı eşliğinde Türk bayrakları sallayan protokol vatandaşların coşkusuna ortak oldu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow