hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya'da 19 Mayıs kutlamaları

    Trakyada 19 Mayıs kutlamaları
    expand

    Trakya'da 19 Mayıs kutlamaları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet YİRUN - Olgay GÜLER - Umut IŞIK - Ünsak YÜCEL - Abdullah YALÇIN - / EDİRNE-TEKİRDAĞ, (DHA)- TRAKYA'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, törenlerle kutlandı. Edirne'de 6 Balkan ülkesinden gelen 140 kişilik öğrencilerin temsilcilerinden oluşan heyet Vali Yunus Sezer'i makamında ziyaret ederken, Tekirdağ'da ise Valilik önü ve sahil şeridindeki amfi tiyatroda törenler düzenlendi.

    Edirne'de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah Edirne Valisi Yunus Sezer'in, Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerden oluşan heyeti ağırlamasıyla başladı. Vali Sezer, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova'dan gelen 140 öğrencilerin temsilcilerinden oluşan heyeti toplantı salonunda ağırladı.

    'GELECEĞİ YÖNETECEK OLANLAR SİZLERSİNİZ'

    Balkanlardan gelen öğrencilerin Türkiye'de unutamayacakları dostluklar kuracaklarını belirten Vali Sezer, "Sizleri öncelikle güzel ülkemizde, güzel Edirne'mizde görmekten dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün bizler Trakya bölgesindeyiz ama aynı zamanda sınırlarımızın ötesinde de dost ve kardeş ülkelerimiz var, hemen hemen her programda oradan da misafirlerimiz oluyor. Burada Balkanlar'dan 6 ülkemizden 140 gencimiz kutlamalarımıza iştirak edecekler. Orada hem kendi ülkelerinin yöresel oyunlarını gerçekleştirecekler hem de bundan sonraki dönemler için de, kalıcı dostluk bağları kurulması çok önemli. Burada gençler, geleceği yönetecek olan kişiler, sizlersiniz. Türkiye de dahil 7 ülkemizden bütün gençler bir araya gelecekler. Hayatları boyunca unutamayacakları kalıcı dostlukları burada gerçekleştirecekler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ VE ANITTA TÖREN

    Vali Sezer bir süre gençlerle sohbet ettikten sonra, ülke temsilcilerine hediyeler verdi. Edirne'deki program, 25 Kasım Stadı önünde toplanan gençlik kortejinin Atatürk Anıtı'na yürümesiyle devam etti. Korteje Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ile çok sayıda kurum ve kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de eşlik etti. Yürüyüşün son bulduğu Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, öğrenciler eşliğinde çelenk bıraktı.

    '19 MAYIS DİRENİŞİN İLK ADIMIDIR'

    Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşan İl Müdürü Ak, 19 Mayıs tarihinin önemine dikkat çekti. Ak, "19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için başlattığı direnisin ilk adımıdır. Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür. Aziz milletimiz istiklal savaşı boyunca azim, cesaret, kararlılık ve inancını muhafaza etmiş, her türlü zorluğa göğüs gererek canı pahasına vatanını ve bayrağını korumasını bilmiştir. Bu kahraman milleti küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları sonuçsuz kaldığı gibi bu büyük mücadele ile dünyadaki ezilen milletlere örnek olunmuştur" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEKİRDAĞ'DA TÖREN

    Tekirdağ'da ise tören Valilik önünde gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenkler sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okundu. Töreninin ardından, sporcu gençler tarafından, sahilde bulunan amfi tiyatroda çeşitli gösteriler düzenlendi. Gençlik andının okunmasının ardından, tekvandocu gençler ve jimnastikçi miniklerin gösterileri yoğun ilgi gördü. Törenlere Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Milletvekilleri, Mestan Özcan, Nurten Yontar, İlhami Özcan Aygun, Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KEŞAN’DAKİ TÖREN

    Edirne’nin Keşan ilçesinde de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Tören, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen’in çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Keşan Atatürk Stadı’ndaki etkinlikler ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Kutlamalar, halk oyunları, taekvondo, karate, muay thai ve boks ekipleri gösterileri ile sürdü. Kutlamalara, Enez Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Muhammed Emin Tutal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Akgül, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow