hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 yaşındaki Down sendromlu semazen

    8 yaşındaki Down sendromlu semazen
    expand

    8 yaşındaki Down sendromlu semazen

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde Özel Eğitim Uygulama Okulu’da eğitim gören Down sendromlu Ömer Eymen Bayracı’nın (8) sema yeteneği keşfedildi. İlahiler eşliğinde okul etkinliklerinde sema dönen Ömer Eymen’in yeteneğinin gözlemlerle keşfedildiğini belirten Öğretmen Ramazan Yıldız, “Hem çocuğun severek, isteyerek yaptığı bir şeyi etkinliklere yansıtmak hem de ailesine Ömer Eymen’in bir şeyler yapabildiğine inandırmak, toplumdaki önyargıyı da kırmak adına, böyle bir şey düşündük” dedi.

    Silopi ilçesinde yaşayan ve ailesi tarafından 2021’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Silopi Özel Eğitim Uygulama Okulu’na kaydı yapılan Down sendromlu Ömer Eymen Bayracı’nın burada aldığı eğitimlerinde öğretmenleri tarafından sema yeteneği keşfedildi. Bunun üzerinde yoğunlaşan öğretmenleri Bayracı’ya semazen eğitimi verdi. Bayracı, okul etkinliklerinde de ilahiler eşliğinde sema gösterisi yaparken, annesi Ruken Bayracı, verilen eğitimden ve öğretmenlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Eymen’in kabiliyetini geçen sene fark ettik. Bu yeteneğini de geliştirmek için hocalarımızla birlikte üzerinde duracağız. Mutluyuz sevinçliyiz. Umarım daha iyi yerlere gelir” dedi.

    Okul öncesi öğretmeni Ramazan Yıldız da, okulda 80 öğrencileri bulunduğunu ve her sınıfta 2 öğretmenin görev yaptığını belirterek, “Sınıfımızda özel eğitim öğretmeni ile beraber görev yapıyoruz. Dönem başında burada başladığımızda Eymen öğrencimizin bu yeteneğinin farkına vardık. Daha öncesinden gözlemlemiştik. Biz bu sene bunu değerlendirmek istedik. Hem çocuğun severek, isteyerek yaptığı bir şeyi etkinliklere yansıtmak hem de ailesine çocuğun bir şeyler yapabildiğine inandırmak ve toplumdaki önyargıyı kırmak adına böyle bir şey düşündük” diye konuştu. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow