hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Az bilinen" İran'dan özel görüntüler CNN TÜRK'te! Yaşam nasıl, orada yaşayanlar neler anlatıyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk ve Doğukan Yıldırım, İran için çok da alışık olunmayan bir şey yaptı. İran-İsrail gerilimiyle başlayan süreçte İran'a gitti, sokakları nabzını tuttu. Türkiye'den İran'a gidip yayın yapan tek basın ekibi oldu. Ekibimiz birçok kişinin uzaktan fikir sahibi olduğu İran'da merak edilenleri görüntüledi. İran'da yaşam nasıl, İran nasıl bir ülke? İşte Fulya Öztürk ve Doğukan Yıldırım'ın özel görüntüleriyle "kapalı kutu" İran...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Nisan 2024 tarihinden itibaren gözler İran-İsrail'e çevrildi. 1 Nisan'da İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu'na hava saldırısı düzenlemiş, bu saldırıda 7 İran Devrim Muhafızı mensubu ve 6 Suriye vatandaşı ölmüştü. İran bunun intikamını almak için bu saldırıdan 13 gün sonra harekete geçti. İran tarihinde ilk defa kendi topraklarından, yani doğrudan İsrail'e saldırı düzenledi. 300 den fazla füze attı. İsrail bu füzelerin yüzde 99'unu imha ettiğini açıkladı. Ve 19 Nisan tarihinde İran da hava savunma sistemi devreye girdi. İsfahan şehrinde 3 dron imha edildi. İran, "Basit bir olaydı, püskürttük" dedi. MOSSAD ajanlarının saldırı girişimi olabileceğine dikkat çekildi.

    Az bilinen İrandan özel görüntüler CNN TÜRKte Yaşam nasıl, orada yaşayanlar neler anlatıyor

    Ve kapalı kutu İran... Yaklaşık 50 yıldır ambargoların uygulandığı, savunma sanayiinde önemli atılımlar yapan, Türk nüfusun yoğun olduğu İran İslam Cumhuriyeti... Yaşam nasıl, insanlar neler düşünüyor? Ekonomisi ne durumda? CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, hazırladığı "Kapalı Kutu İran" belgeselinde anlattı. Kameraman Doğukan Yıldırım'ın çektiği özel görüntüleri ise Onur Kurt kurguladı.

    Az bilinen İrandan özel görüntüler CNN TÜRKte Yaşam nasıl, orada yaşayanlar neler anlatıyor

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow