hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Foça Belediyesi'nde ''MAAŞ'' eylemi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İzmir Foça'da işçilerin "Maaş" eylemi var. Belediyeye bağlı bir şirkette çalışan işçiler, maaş alamadıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı. Eyleme Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı da katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatlarını idame ettirdikleri tek gelir kapısı o ay hesaplarına yatacak olan maaşları. İşte aylardır o maaşı düzenli olarak alamayan işçiler ellerinde pankartlarla eylem düzenledi. İzmir'in Foça ilçesiydi eylemin adresi. Meydanda gelen işçiler "Geçinemiyoruz" pankartları açtı.

    Foça Belediyesinde MAAŞ eylemi

    Açıklamayı ise DİSK Genel-İş 4 No'lu Şube Başkanı Aydın Tekin yaptı;

    Foça Belediyesinde MAAŞ eylemi

    ''Foça Belediyesi Bağ-Kent Şirketi'nde 3 aydır maaşlarımız, sadece 2 defa 10 bin ve 12 bin 500 TL olarak yatırıldı. Kadrolu işçilerde ise 6 ikramiye henüz ödenmedi. Bizler harcama yetkilisi değiliz. Borçları biz yapmadık. Para yok anlamak istiyoruz ama çoluk çocuk, eş, tefeci anlamıyor.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı da eyleme katıldı, işçilerin açıklamasını dinledi. Ardından mikrofonu eline aldı;

    Foça Belediyesinde MAAŞ eylemi

    ''Bütün koşulları değerlendirerek bayrama kadar umut ediyorum her şey yolunda giderse maaşlarınızı vereceğim. Bir aylık maaşınızı, bir sonraki ay ödeyeceğim. Maaşınızı yedeklemeden durmayacağım.'' açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow