hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine toplanıyor… Masada hangi konular var?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gazze'de ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar gündemde olacak. Enflasyonla mücadelede gelinen son durum da mercek altına alınacak başlıklar arasında. Öte yandan, atama bekleyen binlerce öğretmenin de müjdeli haberi kabine toplantısı sonrasında açıklanması beklentiler dahilinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZZE'DE ATEŞKES, EKONOMİ, ÖĞRETMEN ATAMALARI MASADA

    Öğretmen atamaları, enflasyonla mücadele ve Gazze’de ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar. Kabine iç ve dış politik gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanıyor.

    İSRAİL'E DÖNÜK ATILABİLECEK EK ADIMLAR GÖRÜŞÜLECEK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısında Gazze’deki son durum masaya yatırılacak. Ateşkesin sağlanması, 2 devletli çözüme giden yolun açılabilmesi için diplomatik anlamda atılabilecek adımlar değerlendirilecek. İsrail’e dönük alınan ithalat ve ihracatın durdurulması kararının ekonomiye etkisi ve İsrail’e dönük alınabilecek ek önlemler müzakere edilecek.

    Kabine toplanıyor… Masada hangi konular var

    ENFLASYONDA DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRACAK ADIMLAR GÜNDEMDE

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabinenin değişmez gündemi ekonomideki gelişmeler. Geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre nisanda aylık enflasyon yüzde 3,18, yıllık oran ise yüzde 69,80 oldu. Yılın ikinci yarısında beklenen enflasyon düşüşünün hızlandırılması için hükümetin alacağı tedbirler masada olacak. Emekli ve dar gelirlilerin alım gücünün artırılması için yılın 2’nci yarısı bir düzenleme ortaya konulup konulmayacağı da Kabine’de ele alınacak. Türkiye’nin kredi notunun B’den B+’ya yükseltilmesinin ardından dış yatırımcının Türkiye’ye güveninin artırılması için yapılabilecekler de mercek altına alınacak.

    ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

    Atama bekleyen öğretmenlerin de gözü kulağı Beştepe’de olacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kabine toplantısını işaret ederek, atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımının açıklanabileceğini kaydetmişti. Toplantıda bu meselenin de netleşmesi, müjdenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.

    AİLENİN KORUNMASI VİZYON BELGESİ

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ise 'Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'na dair detayları Erdoğan'a sunması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖZEL GÖRÜŞMESİNDEKİ TALEPLER DE MASADA

    Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde belediyelerin finansman ihtiyacı, emeklilerin durumu ve yaşlı hükümlülerin affedilmesi talepleri masaya gelmişti. Bu taleplere dair değerlendirmelerin de kabinede yapılması öngörülüyor.

    KABİNEDE GÜNDEM TERÖRLE MÜCADELE

    Öte yandan, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşen terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum da kabinede istişare edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow