hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Slovakya Başbakanı Fico'ya suikast girişimi! Saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı

    KAYNAKİHA

    Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya düzenlenen silahlı saldırı anına ait görüntüler ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Görüntülerde, Cintula’nın, güvenlik bariyerinin arkasındaki vatandaşlara yaklaşan Fico’ya defalarca ateş ettiği ve Fico’nun yere düştüğü görüldü.

    Slovakya Başbakanı Ficoya suikast girişimi Saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı

    İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

    Saldırının ardından gözaltına alınan Cintula’nın sorgusu sırasında, “Hükümetin politikalarını beğenmiyorum” ve “Medya yok edildi. Slovakya Radyo ve Televizyonu’na niçin saldırıldı? Medya neden işlevsiz bırakıldı?” dediği kaydedildi.

    Slovakya Başbakanı Ficoya suikast girişimi Saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SALDIRININ SEBEBİ SİYASİ Mİ?

    Slovakya İçişleri Bakanı Matus Sutaj Estok ve Savunma Bakanı Robert Kalinak, Fico’nun Bansk Bystrica’da kaldırıldığı hastanede ortak basın toplantısı düzenledi. Kalinak, Fico'nun hala ameliyatta olduğunu ve yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, Fico’nun durumunun "gerçekten ciddi" olduğunu ve "durumun kötü" olduğunu aktardı. Kalinak, Fico’nun ameliyatında 3 saatin geride kaldığını ve her şeyin doktorların elinde olduğunu açıkladı.

    Estok ise, saldırının motivasyonunun siyasi olduğundan şüphelendiklerini belirterek, vatandaşlar ve medyayı, saldırı sonrasında nefret içerikli paylaşım ve eylemlerden kaçınmaya davet etti. Estok, saldırganın 5 el ateş ettiğini ve Fico’nun karnından vurulduğunu söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow