hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus
    Reha Erus

    Reha Erus

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Tazminat avcısı Mourinho, ‘The Special One’

    Fenerbahçe ile anlaşan dünyaca ünlü antrenör Jose Mourinho’nun futbol zekasına hayranım ama karakteri için aynısını söyleyemem. Chelsea’yi çalıştırırken İngilizler Portekizli hocaya ‘The Special One’ yani ‘Özel Biri’ lakabını takmışlardı. Futbolcu kariyeri vasattı ama teknik direktör olarak kimsenin erişemediği başarıları tattı. Sivri dilli ve alaycı olmasıyla her zaman polemik ortamında baş aktörlüğe soyundu. Çok takım çalıştırdı ve çoğunu şampiyon yaptı. Buna karşın gerektiği kadar sevilemedi. Aksi tarafını ön plana çıkarttı.

    Devamını Oku01.06.2024

    Uyku boşanması giderek yayılıyor

    Bu yaşımıza geldik çok şükür şimdilik eşimle ‘Sleep divorce’ yani uyku boşanması düşünmüyoruz. Sağlıklı bir uyku düzenimiz var. Ama adına uyku boşanması denilen odaları ayırma kararı çiftler arasında giderek yayılıyor. Kısacası kişinin yatak arkadaşı olmadan daha kaliteli bir uyku çekmesi anlamına gelen bu durum özellikle 50 yaş üstü çiftlerde sık görülüyor.

    Devamını Oku29.05.2024

    Kevin Spacey tacizci mi, dahi mi?

    Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Kevin Spacey’nin rol yeteneğine hayranımdır. Kendisi ile 2008 yılında Antalya Film Festivali’nde tanışmış ve geniş bir röportaj yapmıştım. Hoşsohbet, kibar, bilgili ve en önemlisi aşırı saygılı olması dikkatimi çekmişti. Hemen hemen bütün yapıtlarını izlemiş ve beğenmiş ancak Oscar ödülünü getiren ‘American Beauty’ (Amerikan Güzeli) filmindeki kusursuz oyunu beni çok etkilemişti.

    Devamını Oku26.05.2024

    ‘Tatlı Hayat’ geri mi dönüyor?

    ‘La Dolce Vita’ yani ‘Tatlı Hayat’ ünlü İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin 1960’ta çevirdiği bir kült filmdir. Aslında ulusal sinemanın yenilenme akımının  Michelangelo Antonioni’nin ‘L’Avventura’ (Macera) ve Luchino Visconti’nin ‘Rocco e i Suoi Fratelli’ (Rocco ve kardeşleri) ile birlikte öncüsüdür. 

    Devamını Oku23.05.2024

    Halle Berry'nin menopoz isyanı

    Bundan yirmi yıl önce Barselona’da ‘Catwoman’ (Kedi kadın) filmi için Halle Berry ile teke tek bir röportaj yapmıştım. Söyleşinin daha başlarında asistanı odaya girerek ‘Halle, insülin iğnesi zamanı’ diyerek elindeki enjektörü ünlü oyuncuya uzatmıştı. Benle konuşurken iğnesini dizüstüne yapan Halle Berry 20 yaşında şeker hastalığı ile tanıştığını ve bunu kabullenerek hayatının bir parçası haline getirdiğini, çokta umursamadığını itiraf etmişti.

    Devamını Oku19.05.2024

    ‘Yırtık Rahibe’ den Papa’ya çılgın film teklifi

    1992 yılında seyirci ve hasılat rekorları kıran ‘Sister Act’ (Yırtık Rahibe) filmini izlemeyeniniz yoktur. Oscar ödüllü Afro-Amerikan oyuncu Whoopi Goldberg’in, peşinden koşan bir çetenin, bakacağı akla son gelecek yer olan sessiz bir manastıra saklanmak zorunda kalan küstah bir salon şarkıcısını canlandırarak bu sakin din okulunda aykırı davranışlarıyla diğer rahibelerin kanına girerek ruhsuzluğa karşı savaş açar ve kilise korosunu şarkılı, danslı, capcanlı bir müzik korosu haline getirir. Yapımcılar hemen ertesi yıl ‘Yırtık Rahibe 2’yi vizyona sokarlar ve Whoopi Goldberg’in çılgın siyahi rahibe rolü hafızalardan silinmez.

    Devamını Oku15.05.2024

    Palm yağı alana bedava orangutan

    Oldum olası palm yağı içeren ürünlerden uzak durmaya çalışırım. Ne var ki lezzet saçan bir çok üründe palm yağı mutlak bulunur. Yediğimiz hazır dondurmalara bile egemendir.

    Devamını Oku12.05.2024

    Cowgırl Beyoncé ve ‘Texas Hold ‘Em’

    Beyoncé ile 2006 yılında Paris’te Sorbonne Üniversitesi’nde röportaj yapmıştım. Yönetmen Shawn Levy’nin ‘The Pink Panther’ (Pembe Panter) filminin basın tanıtımında ayrıca rol arkadaşları Steve Martin, Kevin Kline ve Jean Reno vardı.

    Devamını Oku10.05.2024