hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK Başbakan Robert Fico'nun vurulduğu yerde! Sağlık durumu nasıl?

    Slovakya'da Başbakan Robert Fico'nun da bulunduğu binaya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Başbakan Fico, 5 saatlik bir operasyon geçirdi ancak sağlık durumunun hala kritik durumda olduğu öğrenildi. CNN TÜRK ekibinden Spiker Kaan Temeltaş ve Kameraman Bilal Söyleyenoğlu, Slovakya’dan Başbakanın vurulduğu yerden detayları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Slovakya'da Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında, Başbakan Robert Fico'nun da bulunduğu binaya silahlı saldırı düzenlendi. Başbakan Fico, açılan ateş sonucu karnından vurularak ağır yaralandı. Silahlı saldırgan, 59 yaşındaki Fico'ya beş el ateş etti ancak kurşunlardan iki tanesi isabet etti.

    Başbakan Yardımcısı Robert Kalinak, Başbakan Fico'nun durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kalinak, başbakanın bugün ikinci kez ameliyata alındığını ve ameliyatın ardından durumunun ciddiyetini koruduğunu aktardı.

    BAŞBAKAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE

    Fico'nun iyileşme sürecinin olumlu veya olumsuz ilerlemesini teyit edebilmek için birkaç gün daha geçmesi gerektiğini söyleyen Kalinak, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören başbakanın bilincinin açık olduğunu belirtti.

    Kalinak açıklamasında, "Başbakanın durumunda ilerleme var, iyileşmesinden umutluyum" ifadelerini kullandı. Slovak hükümetinin normal bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow