hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı

    Suikast girişimiyle sarsılan Slovakya’da Başbakan Robert Fico'nun durumunun stabil olduğunu ancak ciddiyetini koruduğu belirtildi. Yetkililer saldırının siyasi nedenle düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurşunların hedefinde olan Slovakya Başbakanı Robert Fico ağır yaralandı. Derhal hastaneye kaldırılan başbakanın durumu ciddiyetini koruyor.

    Fico'nun vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, saldırganın güvenlik bariyerinin arkasındaki başbakana doğru yakın mesafeden ateş ettiği ve Fico’nun yere düştüğü görülüyor.

    Slovakya Başbakanı Ficoya silahlı saldırı

    Silahlı saldırganın, Fico'ya beş el ateş ettiği ancak kurşunlardan iki tanesinin isabet ettiği ortaya çıktı. Kurşunlardan birinin karnına, ikincisinin ise koluna isabet ettiğini açıklandı.

    Hemen hastaneye kaldırılan Robert Fico'nun hayati tehlikesi olduğu belirtilmişti. Fico'nun durumunun hala ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Slovakya Başbakanı Ficoya silahlı saldırı

    Polis tarafından derhal etkisiz hale getirilen saldırganın şair ve şiddete karşı hareket grubunu kuran 71 yaşındaki Juraj Cintula olduğu bildirildi. Cintula'nın bir alışveriş merkezinde eski bir güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı.

    Cintula’nın sorgusu sırasında, “Hükümetin politikalarını beğenmiyorum, medya yok edildi. Medya işlevsiz bırakıldı” dediği kaydedildi.

    Suikast girişi, parlamentonun hükümetin Slovakya’nın Kamu Yayıncısı RTVS'yi kapatma yönündeki önerisini tartışmaya başladığı gün meydana geldi. Binlerce Slovak, son haftalarda kamu yayıncılığında önerilen reformu protesto ediyordu.

    Dördüncü dönem başbakanlık görevini yürüten Fico, sağ koalisyonun liderliğini yapıyor ve Rus yanlısı bir figür olarak öne çıkıyor.

    Seçim kampanyası döneminde yaptığı açıklamada, iktidar olmaları halinde Kiev'e tek bir kurşun bile gönderilmeyeceğini söyleyerek bu tavrını açıkça göstermişti. İktidarının ilk aylarında Ukrayna'ya yapılması planlanan bir askeri yardımı durdurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow