hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yayın yasağını 10'uncu kez ihlal eden Trump'a hapis uyarısı

    Yayın yasağını 10uncu kez ihlal eden Trumpa hapis uyarısı
    expand

    ABD'de Donald Trump'ın ceza davasına bakan yargıç, bir yayın yasağı kararını ihlal ettiği için eski ABD başkanına 1.000 dolar para cezası verdi ve 10''uncu kez mahkemeye itaatsizlikten suçlu buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıç, Trump'ın yayın yasağını "sürekli ve kasıtlı" olarak ihlal etmesinin "hukukun üstünlüğüne doğrudan bir saldırı" anlamına geldiğini söyledi.

    Yargıç Juan Merchan, daha fazla ihlalin olması halinde eski başkanı hapse attırabileceği uyarısında bulundu.

    Yayın yasağını 10uncu kez ihlal eden Trumpa hapis uyarısı

    "Hapis cezası vermek istemiyorum ve bunu yapmamak için elimden gelen her şeyi yaptım. Ancak gerekirse yaparım," diyen yargıç, daha önce verdiği dokuz adet 1.000 dolarlık para cezasının, Trump'ı dava sürecinde jüri üyeleri ve tanıklar hakkında kamuoyu önünde konuşmasını engelleyen kararı ihlal etmekten caydırmadığını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıç, hapis cezasını "gerçekten son çare" olarak gördüğünü, çünkü bunun davayı aksatacağını, olağanüstü güvenlik sorunları yaratacağını ve Cumhuriyetçi Trump'ın Beyaz Saray'ı Demokrat Başkan Joe Biden'dan geri almaya çalıştığı 2024 başkanlık seçimlerini zorlaştıracağını belirtti.

    Hapis cezasının verilmesi halinde, 2016 seçimlerinin son haftalarında porno yıldızı Stormy Daniels'a yapılan sus payı ödemesinden kaynaklanan tarihi davada benzeri görülmemiş bir adım olacak.

    Yayın yasağını 10uncu kez ihlal eden Trumpa hapis uyarısı

    10'UNCU CEZA

    10'uncu 1.000 dolarlık para cezası Trump'ın 22 Nisan'da yayınlanan bir röportajında sarf ettiği "Jüri çok hızlı seçildi - %95 Demokratlar. Bölgenin çoğu Demokrat." sözleri nedeniyle verildi.

    Yargıç geçen hafta yayın yasağını ihlal etmek suretiyle mahkeme emrine itaatsizlikten hükmettiği dokuz sosyal medya paylaşımı dolayısıyla Trump'a 9.000 dolar para cezası vermişti.

    Yayın yasağının Beyaz Saray'a dönüş sürecinde seçmenlere kendini anlatma imkanını kısıtladığından  şikayet eden Trump ceza öncesinde mahkeme salonu dışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Anayasal konuşma hakkımı elimden aldı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels’a sus payı ödemekle ve parayı şirket masrafı olarak göstermekle suçlanıyor. Eski başkan suçsuz olduğunu savunuyor ve görevi kötüye kullandığı iddialarını reddediyor.

    (Kaynak: Euronews Türkçe)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow