hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiftçilere yeni destek paketleri 2024: Çiftçi desteklerinde limitler ne kadar oldu?

    Çiftçilere yeni destek paketleri 2024: Çiftçi desteklerinde limitler ne kadar oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Ekosistemi buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan küçükbaş hayvan üreticilerine destek olarak hayvan sayılarını artırmaları amacıyla verilen kredinin limitini çıkardıklarını belirtti. Bu açıklamalar sonrasında detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, çiftçi desteklerinde limitler ne kadar oldu? İşte, yeni destek paketleri 2024 ile ilgili bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiftçilere yeni destek paketleri 2024, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında araştırma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, küçükbaş hayvancılığı teşvik etmeyi ve üreticilerin daha fazla yatırım yapmalarını sağlamayı amaçlayan açıklamalarda bulundu.

    ÇİFTÇİLERE YENİ DESTEK PAKETLERİ 2024 NELER?

    Üretim planlaması kapsamında üretim ve sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimiz ilk defa ilave faiz kar payı indiriminde yararlanacak. Erdoğan çiftçilerle ilgili; "Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş için krediyi 400 binden 600 bine, büyükbaş için krediyi 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkarıyoruz. Ülkemizdeki genç nüfusa ne kadar iş kolu oluşturursak ekonomimiz için o kadar güzel olacak. Kadın çiftçi kredisini de 1 buçuk milyondan 2 buçuk milyon liraya yükseltiyoruz." dedi. Tüm detaylı açıklamaları aşağıdaki haberden okuyabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow