hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Honda'dan elektrikli otomobillere dev yatırım

    Hondadan elektrikli otomobillere dev yatırım
    expand

    Honda, 2050 yılına kadar karbon nötrlüğe ulaşma hedefi doğrultusunda, elektrikli araç teknolojilerine yönelik yatırımlarını 65 milyar dolara çıkardığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Honda, elektrikli araçlara geçiş ve yatırım stratejisi konusundaki global toplantısında geleceğe dair planlarını paylaştı. Elektrikli araç trendine uzun vadeli bir perspektifle yaklaşan Honda, yatırımlarını üç ana başlık altında topluyor: "Sadece Honda markası altında sunulacak elektrikli araçların tanıtımı", "Batarya odaklı kapsamlı bir elektrikli araç değer zincirinin oluşturulması" ve "Elektrikli araç üretim teknolojileri ve tesislerinin geliştirilmesi".

    Bu plan çerçevesinde, yeni nesil fabrika sistemleri ve araç tasarımı için 6 trilyon yen, yazılım AR-GE'si için 2 trilyon yen ve batarya üretimi için 2 trilyon yen yatırım yapılacak. Şirket, bu yatırımlar sayesinde batarya maliyetlerini %20, elektrikli araçların üretim maliyetlerini ise %35 düşürmeyi hedefliyor.

    Honda, 2030'dan itibaren elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli araçların (FCEV) küresel otomobil satışlarının %40'ını oluşturmasını öngörüyor ve bu dönemde 2 milyondan fazla elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Şirketin, 2040'a kadar tüm küresel araç satışlarının %100'ünü EV ve FCEV'lerin oluşturması hedefi ise devam ediyor.

    2030 KADAR 7 MODELİ PİYASAYA SÜRMEYİ HEDEFLİYOR

    Toplantıda, Honda'nın elektrifikasyon stratejisinin önemli bir parçası olan Honda 0 Serisi'nden 2030'a kadar küçük araçlardan büyük spor araçlara kadar 7 modelin piyasaya sürüleceği belirtildi. Ayrıca, elektrikli motosiklet yatırımları kapsamında, değiştirilebilir batarya paketi "Honda Mobile Power Pack e" (MPP) ile 2024'te 2 model, 2026'da ise 4 model tanıtılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Honda, elektrikli araçların motosikletler ve otomobiller gibi küçük ulaşım çözümlerinde en etkili çözüm olduğuna inanıyor. Bu doğrultuda, uçaklar ve büyük deniz taşıtları gibi büyük ulaşım araçlarını da elektrikli araç yatırımları kapsamına dahil ediyor. Şirket, büyük ulaşım araçlarında "sıfır çevresel etki" hedefine ulaşmak için sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) ve e-yakıtı yüksek potansiyelli çözümler olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow