hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine yarın toplanıyor… Masada hangi başlıklar var?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda kamuda tasarruf genelgesinin ilk yansımaları ile tasarruf paketinin kanuni ayağını oluşturacak düzenleme de masada olacak. Öte yandan, 9. Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlıklarına da bir parantez açılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    9. Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlıkları, Türkiye’nin Gazze diplomasisi ve kamuda tasarruf adımları. Kabine, sıcak başlıkları değerlendirmek üzere toplanıyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenecek Kabine Toplantısı’na başkanlık edecek. Toplantının ana gündemi ekonomi olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf paketini açıklamıştı. Pakette kanunla belirlenecek tasarruf adımları için yapılacak hazırlıklar Kabine’nin gündeminde olacak. Çıkan Cumhurbaşkanlığı genelgesinin yansımaları da ele alınacak.

    Kabine yarın toplanıyor… Masada hangi başlıklar var

    Enflasyonla mücadele ve genel ekonomik görünüm de Kabine’de mercek altına alınacak. Hedeflenen yüzde 38’lik enflasyonun tutturulabilmesi için yapılabilecekler masada olacak. Fahiş fiyat uygulayan işletmelere uygulanacak cezalar da değerlendirilecek. Bu alanda kısa süre içinde Meclis’e sunulması beklenen kanun teklifinin detayları müzakere edilecek. Dar gelirli kesimlerin yılın 2. yarısında alım güçlerinin yükseltilebilmesi için atılacak adımlar değerlendirilecek.

    Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik, soyadı düzenlemesi, sporda şiddete yönelik önlemler içeren 9. Yargı Paketi’nin de kısa süre içinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Öğretmene şiddet fiiline cezayı artıracak düzenlemenin de pakete dahil edilmesi bekleniyor. Kabine’de hem yargı paketinin hem de Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlıklarına dair sunum yapılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabine yarın toplanıyor… Masada hangi başlıklar var

    Ankara Emniyeti'ndeki siyasilere kumpas iddiaları üzerine başlatılan inceleme de kabinede masaya yatırılacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın inceleme sürecine dair bilgilendirmede bulunması bekleniyor. Yurt içi ve yurt dışındaki terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum da Kabine’de konuşulacak.

    Bu arada, Romanya Başbakanı’nın önümüzdeki hafta Ankara’ya resmi bir ziyarette bulunması bekleniyor o ziyaretin hazırlıklarının yanı sıra İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarının durdurulması için yürütülen diplomasi adımları da Kabine’nin gündeminde olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow