hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

    Batmanda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı
    expand

    Batman'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Hasankeyf ilçesinde de baraj gölünde Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı canlandırıldı.

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gültepe Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, günün anlam ve önemini içeren konuşmasını yaptı. Etkinliklerde çeşitli dallarda sporcular gösterilerini sergiledi. Folklor gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı. Programa Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘HASANKEYF’TE ATATÜRK'ÜN SAMSUN'A ÇIKIŞI TEMSİLİ OLARAK CANLANDIRILDI’

    Hasankeyf ilçesinde de önceki gün kutlamalar kapsamında Kaymakamlığı koordinesinde, Hasankeyf Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışı canlandırıldı. Hasankeyf’te Ilısu Baraj Gölünde düzenlenen etkinlikte Atatürk’ü canlandıran Atatürk İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Umut Muhammed Polat (9), üzerinde bandırma yazan vapurla limana yanaştı. Polat'ın vapurdan inmesiyle beraber İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Mustafa Güven ve İlçe Emniyet Amiri Musa Furkan Özdemir tarafından tekmil ile karşılandı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow