hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meram'daki kültür ve yaşam tarihi, müzeyle anlatıyor

    Meramdaki kültür ve yaşam tarihi, müzeyle anlatıyor
    expand

    Meram'daki kültür ve yaşam tarihi, müzeyle anlatıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONYA,(DHA)- KONYA'da Meram ilçesinde yaşayanların doğumdan ölene kadar olan tarihi yaşam süreci ve kültürü Meram Belediyesi tarafından yapılan müzeyle anlatılıyor.

    Meram Belediyesi, turizm bölgesi hattında bulunan Dutlu Caddesi'nde ‘Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi'ni kurdu. Müzede ilçede yaşayan insanların doğumundan ölümüne kadar geçirdiği süreç ve ilçenin kültürü anlatılıyor. Yeni açılan müze, dün basın mensuplarına da tanıtıldı.

    Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, müzede ilçenin kültürel ve tarihi zenginliğinin sergilenmesinin yanı sıra içeriği, kapsamı ve etkinlikleri ile de misafirlerine adeta bir şölen sunulacağını ifade etti. İnsanın kendi kültürünü öğrenmesinin, her yönden zenginleşme anlamı taşıdığını belirten Kavuş, “Kültürünü öğrenmek insanın dünyayı daha iyi anlamasını ve dünyaya kendisini daha iyi ifade etmesini sağlar. İşte bu en büyük zenginliktir.” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kavuş, ''Bu müze, sadece kendimize yaşanmışlıklarımızı hatırlatmakla kalmayacak, eşsiz, sevgi ve merhamet kültürümüzü gelecek nesillere aktarmamıza vesile olacak, misafirlerimize ‘bizi’ anlatacak. Burada önceliğimiz kadim medeniyet mirasımızın ihyası. Etnografik içerikli olan bu proje, aynı avlu içerisinde karşılıklı konumlanmış iki geleneksel Konya evi ve arkasındaki bağ arazisinde yer alıyor. Meram’ın yeni tarih ve turizm rotası üzerinde bulunan müzede, Meram insanının tüm yaşam dönemlerine dair hemen hemen her şey var.”diye konuştu.

    Müzenin, Meram Belediyesi olarak son beş yılda büyük özveriler ve yoğun gayretlerle oluşturdukları ‘Turizm Destinasyonu’nun da en önemli parçalarından biri olduğuna ifade eden Kavuş, “Biliyorsunuz gezi rotamız dahilinde 8 ayrı eserimizi daha önce tamamlayarak hizmete sunmuştuk. Müze, rotanın 9. parçası oldu. 1,5 kilometrelik alanda konumlanan rotamız Meram Bağı ile başlayıp Dutlu Millet Bahçesi’nde son buluyor. Bu rotada yer alan Meram Bağı, Lavanta Bahçesi, Kızlar Kayası, Meram Köprüsü, Tavusbaba, Aydın Çavuş, 80 Binde Devr-i Alem Parkı ve Meram Millet Bahçesi’ne şimdi de Müze Meram eklendi. Bu eserle artık 9 noktanın tamamı Konya ve Meram’ın hizmetinde.''dedi. (DHA)FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow