hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'da engellileri buluşturan uçurtma şenliği

    Muğlada engellileri buluşturan uçurtma şenliği
    expand

    Muğla'da engellileri buluşturan uçurtma şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA, (DHA) - MUĞLA'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde, Engelliler Haftası kapsamında Uçurtma Şenliği düzenlendi. İkincisi bu yıl düzenlenen şenliğe aileleriyle katılan engelliler, gönüllerince uçurtma uçurup, eğlendi. Etkinlikte konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Toplumdaki tüm dezavantajlı grupların eşit olması, eşit hizmet alması ve belediyenin bütün hizmetlerinden ortak yararlanmasını hedefliyoruz" dedi.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında Akyaka'da uçurtma şenliği düzenlendi. Etkinliğe Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye Kısa Mola merkezi üyelerinin yer aldığı 365 engelli birey ve aileleri katıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da katıldığı şenlikte, engelliler, aileleriyle gün boyu uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı. Gökyüzünde uçurtmalar renk cümbüşü yarattı.

    'BU TÜR ORGANİZASYONLAR BİZLERİ MOTİVE EDİYOR'

    Etkinlikte konuşan Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu; "Muğla Büyükşehir Belediyemizin geleneksel uçurtma şenliğinin ikincisi düzenlendi. Etkinliğe, Muğla merkez ve ilçelerinden engelli kardeşlerimizle etkinliğe katıldık. Uçurtmalarını uçuruyorlar, oyunlar oynadılar eğlendiler. Çocuklarımız çok keyifli bir gün geçiriyorlar. Bizlerin tek başına bir yerlere gitmemiz çok zor oluyor. Bu tür organizasyonlar bizleri motive ediyor. Enerji veriyor, güç veriyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'TÜM DEZAVANTAJLI GRUPLARIN EŞİT HİZMET ALMASINI HEDEFLİYORUZ'

    Toplumun bütün katmanları belediye hizmetlerden eşit yararlanması gerektiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Ahmet Aras, "Toplumdaki tüm dezavantajlı grupların eşit olması, eşit hizmet alması ve belediyenin bütün hizmetlerinden ortak yararlanmasını hedefliyoruz. Verdiğimiz 'Kısa Mola' hizmetinde, engelsiz plajlarda ve yaptığımız diğer hizmetlerde eşitlikçi bir toplum öngörüyoruz. Bizim eşitlikçi bir Muğla hedefimiz var. Toplumun bütün katmanları bu hizmetlerden eşit yararlanmalı. Örneğin ulaşımda dezavantajlı bir vatandaşımız kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan istediği yere gidebilmeli. Araca binebilmeli. Bankadan para çekebilmeli. Kamu kurum ve kuruluşlarından her türlü hizmeti alabilmeli. Engelliler haftası dolayısıyla Akyaka'da güzel bir etkinlik düzenlendi. Engelli vatandaşlarımızla bir araya geldik. Güldük eğlendik,

    sohbet ettik. Onların dertlerini dinledik" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow