hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa'da, halk oyunları yarışması

    Şanlıurfada, halk oyunları yarışması
    expand

    Şanlıurfa'da, halk oyunları yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da geleneksel halk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen '3'üncü Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. Valilik bahçesinde davul-zurnayla halay çeken ekiplerin gösterileri büyük beğeni topladı.

    Şanlıurfa'da folklorik halk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması için valilik tarafından halk oyunları yarışması düzenlendi. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 'Mahaller arası halk oyunları yarışmasına' 18 ekip katıldı. Şanlıurfa Valiliği bahçesinde toplanan ekipler, giydikleri yöresel kıyafetleriyle davul-zurna eşliğinde halaylar çekti. İlçelerden gelen 18 ekibin valilik bahçesinde sergilediği halk oyunları gösterisini izleyen Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa'nın zengin kültürel yapıyı günümüze kadar taşıdığına dikkat çekti. Bölgenin halk oyunlarının bu kültürel yapıda önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Vali Şıldak, "Geleceğimizin devamı, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması adına çok güzel bir etkinlik için burada yer alan tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir görüntü. Bu tür etkinliklerin en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü Şanlıurfa'mız halk kültürü alanında çok önemli bir şehir. Somut ve soyut tüm değerlerimizi en iyi şekilde korumak da bizlerin görevi. Tekrardan etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valilik önünde başlayan program daha sonra kortej yürüyüşü ile devam etti. Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda devam eden yarışma ödül töreniyle son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow