hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müsavat Dervişoğlu'ndan Özgür Özel'e mesaj: “Ben yeni başkanım, ziyaret beklerim”

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önümüzdeki haftalarda görüşmesi bekleniyor. Siyasette yumuşama mesajları verilirken, Dervişoğlu verdiği demeçte dikkat çeken açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tam da siyasette yumuşama mesajları konuşulurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun bu hafta görüşmesi beklenirken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar geldi.

    Dervişoğlu, Sözcü gazetesine konuştu. Özgür Özel ile ne zaman görüşeceği sorusuna, 'Benden randevu almadı. Cumhurbaşkanı ile olan temasları ne zaman biter bilmiyorum. Ben yeni başkanım, ziyaret edilmeyi beklerim." dedi.

    Müsavat Dervişoğlundan Özgür Özele mesaj: “Ben yeni başkanım, ziyaret beklerim”

    Dervişoğlu, Özel-Erdoğan görüşmesine parantez açtı. "Görüşsünler, bir mani yok. Ben liderlerin cumhurbaşkanı tarafından davet edilerek durum değerlendirmesi yapmalarına karşı değilim." dedi. Arkasında gizli ajanda olabileceğini ifade etti.

    Dervişoğlu yeni anayasa tartışmalarına da değindi. "Anayasa değişikliği bu düzenin değiştirilmesine ve parlamenter demokratik sisteme geçişe dayanak teşkil edecekse onu tartışalım. Bunu görüşebiliriz, ortada bir teklif yok." dedi.

    Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Dervişoğlu, "Bizim için belediye başkanlıklarını kazanmak kadar, 2028'le alakalı yol haritası tanzim etmek de vardı. Biz 2019 yerel seçimine CHP ile birlikte girdik. O zaman 2023 hedefimiz vardı. 2019'dan başarıyla çıktık ama 2023'ü kazanamadık. Şimdi aynı stratejiyle girseydik 2028'i kazanamayacaktık. "dedi. "Kararı birlikte aldık. Birlikte uygulamamız gerekiyordu. Bundan hiç kimse elini yıkayarak çıkıp kurtulamaz." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müsavat Dervişoğlundan Özgür Özele mesaj: “Ben yeni başkanım, ziyaret beklerim”

    Dervişoğlu, cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız sorusuna ise, "Ben Türkiye’yi yönetmeye talibim. Hangi sıfatla yapacağımı anayasal şartlar ortaya koyacak. Türkiye’ye hizmet etme yolunda çıkmış olduğum yolculuğun en yüksek makamla taçlanması yolunda temennim vardır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow