hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Kalabalık Şehri Hangisidir? Dünya'nın En Kalabalık Ülkesi Neresidir, Nüfusu Kaç?

    Dünyanın En Kalabalık Şehri Hangisidir Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Neresidir, Nüfusu Kaç
    expand

    Dünyanın nüfusunda her sene büyük bir artış olduğu görülmektedir. Tabi bu artış akla dünyanın en kalabalık olan ülkelerini getirmektedir. Bunun yanında en kalabalık şehirde oldukça büyük bir ilgi görmektedir. Bu kalabalıklığı belirlemek ise nüfus yoğunluğu ile ortaya çıkar. Özellikle dünya nüfusunun büyük bir kısmını Çin ve Hindistan oluşturmaktadır. En kalabalık nüfus bu iki ülkede yer alır. Ancak en kalabalık olan şehrin ise bu ülkeler dışından olduğu dikkat çekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya'nın En Kalabalık Şehri Hangisidir?

    Dünyanın en kalabalık şehri için insanların birçok tahminleri olabilir. Bu konuda karşımıza çıkan şehir ise Tokyo olarak bilinir. Dünyanın en kalabalık şehri Tokyo'dur. Japonya'da yer alan şehrin güncel verilere göre nüfusu 37.3 milyon olarak bilinmektedir. Bundan dolayı son derece kalabalık bir şehir olduğunu görmek zor değildir.

    Dünyanın En Kalabalık Şehirleri Sıralaması

    Dünyada en kalabalık şehir Tokyo olarak bilinir. Tabi bu şehre yakın bir kalabalığa sahip olan başka yerlerde vardır. Dünyanın en kalabalık şehirleri için ilk 5 sıra şu şekildedir;

    1- Tokyo

    Tokyo'nun sahip olduğu nüfus 37.3 milyon olarak bilinir. Şehirde hareketli ve durmak bilmeyen bir yaşam vardır. Ayrıca bu şehir Japonya'nın başkentidir.

    2- Yeni Delhi

    Tokyo'da yakın bir nüfusa sahip olan Yeni Delhi'de 31 milyon civarında insan yaşamaktadır. Ayrıca bu şehir Hindistan'ın başkentidir.

    3- Şanghay

    Çin'in başkenti olan Şanghay'da 28 milyonluk bir nüfus bulunur. Şehirde ticaret ve aynı zamanda teknoloji oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir.

    4- Sao Paolo

    Brezilya'nın bir şehri olan Sao Paolo 21.8 milyon nüfusu bünyesinde barındırır.

    5- Mexico City

    Meksika'nın başkenti olarak karşımıza çıkan Mexico City, 21.6 milyonluk nüfusu ile 5. sırada yer almaktadır.

    Dünya'nın En Kalabalık Ülkesi Neresidir, Nüfusu Kaç?

    Dünyanın en kalabalık ülkesi için iki yerin adı sıkça geçmektedir. Bunlardan birisi Çin iken diğeri ise Hindistan şeklindedir. Aslında uzun yıllardır dünyanın en kalabalık ülkesi Çin olarak biliniyordu. Ancak Hindistan bu konuda nüfusunu arttırmayı başarmıştır. Böylelikle Hindistan, 1 milyar 425 milyon nüfusa sahip olarak karşımıza çıkar. Tabi Çin'de buna yakın bir nüfus sahip olmasıyla bilinir. Buna rağmen dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan şeklindedir.

    Dünyanın En Kalabalık Ülkeleri

    Dünyanın en kalabalık ülkesi olarak Hindistan karşımıza çıksa da Çin ile arasında büyük bir çekişme olduğu bilinir. Zaten daha önce dünyanın en kalabalık ülkesi Çin olarak biliniyor. Dünyanın en kalabalık ülkelerini şöyle sıralayabiliriz;

    1- Hindistan (1 milyar 425 milyon nüfus)
    2- Çin (1 milyar 411 milyon nüfus)
    3- ABD (331 milyon nüfus)
    4- Endonezya (273 milyon nüfus)
    5- Pakistan (220 milyon nüfus)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow