hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Kalabalık Ülkesi Hangisidir? Dünya'nın En Kalabalık Ülkesi Neresidir, Nüfusu Kaç?

    Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Hangisidir Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Neresidir, Nüfusu Kaç
    expand

    Nüfusu 100 milyonları bulmasıyla beraber aynı zamanda milyarları bulan ülkeler bulunmaktadır. Bu ülkelerin aynı zamanda dünyanın önemli bir nüfus kısmını barındıran bölgeler olduğunu ifade etmek mümkün. Tabii bu konuda dünyanın en kalabalık ülkesi ele alındığında pek çok kişinin tahmin edeceği gibi Çin öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık olarak 1 milyar 411 milyon kadar bir nüfusa sahip olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda Şangay ise 25,6 milyonluk nüfusu ile aynı zamanda Çin üzerinden ülkenin en kalabalık şehri olarak öne çıkar. Aynı zamanda her sene yüksek oranda nüfusu artış göstermeye devam ettiğini söylemek mümkündür.

    Dünya'nın En Kalabalık Ülkesi Hangisidir?

    Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’dir. Sadece Asya Kıtası değil dünya çapında yaklaşık olarak 1 milyar 411 milyonluk nüfusu ile ilk sırada yer alır. Bu nüfus aynı zamanda yapılan sayım ile beraber her sene önemli oranda artış göstermeye de devam ediyor.

    Sadece nüfusu değil aynı zamanda yüz ölçümü bakımından da Çin oldukça geniş bir alana yayılmış durumda. Bu sebepten dolayı yüksek nüfusu sayesinde düşük fiyatlı ama çok ürün üzerinden önemli bir ihracat atılımı gerçekleştirdi. Bu sebepten dolayı Amerika Birleşik Devletlerinden sonra en büyük ekonomiye sahip olan ülke olarak da öne çıkmaktadır.

    Dünya'nın En Kalabalık Ülkesi Neresidir?

    Dünya çapında nüfusu milyarları bulan birçok farklı ülke bulunmaktadır. Bunlar içerisinde Hindistan, Çin ve birçok farklı kıta üzerinden ülkeler yer alır. Ancak özellikle dünyanın en kalabalık ülkesi olarak Çin ön plana çıkmaktadır.

    Üstelik kendisinden sonra gelen ülkelere dahi önemli oranda bu konuda fark attığını söylemek mümkündür. Binler yıllık bir tarihe sahip olan Çin, şu an itibariyle 1 milyar 411 milyon kadar bir nüfus ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Aşağı yukarı ifade edilen bu miktar sürekli olarak da her yıl itibariyle artmaya devam ediyor.

    Dünya'nın En Kalabalık Ülkesinin Nüfusu Kaç?

    Dünyanın en kalabalık nüfusu olarak bunu hiçbir zaman başka ülkeye kaptırmayan Çin, 1 milyar 411 milyon 750 bin kadar yüksek bir nüfusa sahiptir. Aynı zamanda yüksek yüzölçümüne sahip kara parçası üzerinde, Asya kıtasının her açıdan en büyük ülkesi olarak da ön plana çıkar.

    Çünkü sadece nüfus bakımından değil aynı zamanda ihracat ve ekonomik olarak da Amerika Birleşik Devletlerinden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Bu sebepten dolayı yüksek iş gücüne sahip olan Çin, her geçen zaman ekonomik olarak da ihracat üzerinden güçlenmeye devam ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow