hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de çocuklar doğa ile buluştu

    İzmirde çocuklar doğa ile buluştu
    expand

    İzmir'de çocuklar doğa ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'de bu yıl 8'inci kez kapılarını açan 'Festival Çocuk', doğa temasıyla binlerce çocuğu ağırladı. Ebeveynlerin de çocuklar kadar eğlendiği festivalde, survivor parkurları, orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri, şişme oyun alanları, tabiat parkurları yer aldı. Festivalin sağlık sponsorluğunu üstlenen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi standında, minik doktorlar anne babalarını muayene etti.

    İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan tarafından organize edilen 'Festival Çocuk' bu yıl 8'inci kez kapılarını açtı. Çiçekli Köy Moment Tabiat Parkı'nda binlerce çocuk ve ebeveynin katıldığı festivalde; 45 survivor parkurunun yanı sıra, çocuklar için çeşitli yarışmalar, animasyon ekiplerinin gösterileri, konserler de düzenlendi. Aileler ise festivalde yer alan stantları gezerek alışveriş yaptı. Çocuklar ve ebeveynler gün boyunca doğada zaman geçirdi.

    'ÇOCUKLAR ÖNCELİĞİMİZ'

    Sağlık sponsorluğunu İEÜ Medical Point Hastanesi'nin üstlendiği festivalde, çocuklar doktor önlüğü giyip stetoskop taktı, anne ve babaları ile hekimleri muayene etti. İEÜ Medical Point Hastanesi Genel Müdürü Müslüm Yıldız “Festival Çocuk'un sağlık sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız, toplumumuzun geleceği. Onların mutlu olabileceği etkinliklerde var olmak bizler için motivasyon kaynağı. Çocukların başrolde olduğu her etkinlik bizler için çok kıymetli. Onların sağlığı ve mutluluğu bizim önceliğimiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Emre Divarcı ve Fonksiyonel Tıp Hekimi Kerem Korkut da, standı ziyaret eden ailelerin merak ettiklerini yanıtlayarak, minik doktorlar ile tek tek ilgilendi. İEÜ Medical Point Hastanesi standında yer alan 'Kalp Maskot' çocukların ilgi odağı oldu.

    Festival Çocuk Kurucusu Sibel Demir Arslan, “Doğanın bize verdiği huzur ve iyileştirici etkiyi küçük yaşlardan itibaren herkesin deneyimlemesini istedik. Bunun için de 'Festival Çocuk' etkinliğinin bu seneki temasını doğa olarak seçtik. Çocuklarımızın toprağı hissetmelerini, ağaçlara sarılmalarını istedik. Çocuklarımızın doğayla olan bağlarını güçlendirmeyi amaçladık. Kuş seslerinin çocuk kahkahalarıyla birleştiği, doğanın tüm renklerinin bir arada olduğu dolu dolu bir festivali geride bıraktık. Çok keyifli ve huzur vericiydi. Katılan herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

    Festivalde; Neşe Palamudu Orman Okulu ve Düş Mucitleri Bilim Anaokulu da doğa atölyeleri düzenledi. Festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, UCİM, Kızılay ve Ege Orman Vakfı ve LÖSEV'in standı da yer aldı.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow