hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de Aile Destek Merkezi kursiyerlerinden dönem sonu sergisi

    Osmaniye’de Aile Destek Merkezi kursiyerlerinden dönem sonu sergisi
    expand

    Osmaniye’de Aile Destek Merkezi kursiyerlerinden dönem sonu sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de Aile Destek Merkezi (ADEM) Projesi kursiyerlerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler, dönem sonu sergisinde gelenlerin beğenisine sunuldu.

    Valilik Fuaye alanında düzenlenen sergi açılışı Vali Erdinç Yılmaz, protokol mensupları ile birlikte yaptı. Sergi hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Sefa Akkoyunlu, Aile Destek Merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteği ile açılan giyim, mefruşat ve amigurumi (el sanatları) kurslarının açıldığını, kursiyerlerin sosyal alanda kendilerini geliştirirken aile bütçesine de katkı sağlayabildiklerini söyledi. Akkoyunlu “Kursiyerlerimizin özgüvenlerinin artması, mesleki beceriler kazanması, aile içi iletişiminin güçlenmesi, ekonomik alanda kendi ayaklarının üstünde durabilmesi, çeşitli kültürel geziler ve kermeslerle sosyal faaliyetlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Osmaniye’de faaliyette geçildiğinden bu yana Aile Destek Merkezimizden 308 kadın kursiyerimiz yararlanmıştır. 20 Mayıs tarihinden itibaren giyim, mefruşat, amigurumi, takı tasarım dallarında 4 kursumuz, 162 Kursiyerimizle faaliyetlerine devam edecektir ”dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EL EMEĞİ GÖZ NURU GELENEKSEL EL ÜRÜNLERİ

    Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları kursiyerlerin el emeği ürünlerinin bulunduğu stantları ziyaret ettiler. Vali Yılmaz sergi ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, “Aile Destek Merkezimizde kursiyerlerimiz, el emeği göz nuru geleneksel el ürünlerini başarılı bir şekilde yapmışlar. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezimizdeki öğreticiler tarafından bu kurslar verilmektedir. Bu imkanlar verildiğinde ne kadar güzel şeyler ortaya çıktığını, kursiyerlerimizin ne güzel çalışmalar yaptıklarını görmüş olduk. Kursiyerlerimizin hepsini ayrı ayrı kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow