hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Uzun Adamı Kimdir? Dünyanın En Uzun İnsanı Kaç Metre Boyunda?

    Dünyanın En Uzun Adamı Kimdir Dünyanın En Uzun İnsanı Kaç Metre Boyunda
    expand

    Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en uzun adamı olarak girmiş olan Sultan Kösen, hala bu rekoru elinde tutmaktadır. Yani dünyanın en uzun adamının hala bir Türk olduğunu söylemek mümkündür. Dünyanın en kısa adamı ile Londra'da bir araya gelerek Guinness Rekorlar Kitabı adına konuşma gerçekleştirilen dönemde bu durum yeniden güncellendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mardin'de yaşayan Sultan Kösen 2 metre 51 santimetre boyu ile oldukça heybetli bir görüntü sergilemektedir. Tabii çok uzun olması ile beraber yürürken elinde mutlaka baston bulundurmaktadır.

    Dünya'nın En Uzun Adamı Kimdir?

    Dünyanın en uzun adamı aynı zamanda birçok basketbolcudan da daha uzun boya sahiptir. Bu kişi Türkiye'nin Mardin şehrinde yaşayan Sultan Kösen’dir. Öyle ki yapılan ölçüm ile beraber Sultan Kösen'nin boyu 2 metre 51 santimetre olarak belirlenmiş durumda.

    Günümüzde hala rekoru kırılamayan Sultan Kösen, aynı zamanda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş bir kişi olarak ön plana çıkıyor. Sadece bileğiyle parmak ucu arasındaki el uzunluğu dahi 28 cm kadar uzunluğa gelmektedir. Aynı zamanda Sultan kesen en uzun ve en büyük ele sahip kişi olarak da bu unvanı taşımaktadır.

    Dünyanın En Uzun İnsanı Kaç Metre Boyunda?

    En uzun ya da en kısa ile beraber birçok farklı uç noktalar üzerinden Guinness Rekorlar Kitabı'na giren pek çok kişi bulunmaktadır. Bu kişiler içerisinde dünyanın en uzun boylu kişisi olarak Sultan Kösen öne çıkıyor. Hayatını Mardin şehrinde devam ettiren Sultan Kösen, 2 metre 51 cm boyunda olması ile beraber dünyanın en uzun adamıdır.

    Bu yönüyle Guinness Rekorlar Kitabına da giren Sultan Kösen, hala bu rekorun sahibi olarak bunu güncel tutmaktadır. Tabii bu kadar uzun boylu olmanın getirdiği durum ile birlikte, yürürken bastondan destek aldığını söylemek mümkün. Diğer yandan bilek noktasından parmak ucuna kadar aradaki uzunluk ise 28 cm olarak öne çıkıyor. Bu da yine Sultan Kösen’i en uzun ve en büyük ele sahip kişisi yapmaktadır.

    Dünyanın En Uzun İnsanı Nerede Yaşıyor?

    Dünyanın en uzun insanı olarak rekoru hala kendinde barındıran Sultan Kösen, 2 metre 51 cm boyu ile öne çıkmaktadır. Türkiye'nin Mardin şehrinde yaşadığını söylemek mümkündür. Ancak bu yönü ile Dünya Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiği günden beri dünya çapında bilinen ve tanınan bir kişi olarak da ön plana çıktığını ifade etmek gerekmektedir. Aynı zamanda eli ve bacakları ile gövdesini birçok farklı yanı ile de yine hala birçok farklı rekora da sahiptir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow