hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Zor Dili Hangisidir? Dünya'nın En Zor Dilleri Listesi...

    Dünyanın En Zor Dili Hangisidir Dünyanın En Zor Dilleri Listesi...
    expand

    Dünya çapında birçok farklı dil vardır ve bunların yapıları da birbirinden değişiktir. Ancak özellikle bazı diller öğrenmesi oldukça zor ve çok karmaşık lider olarak öne çıkar. Bu doğru da dünyanın en zor dili olarak bilinen Çince, taşımış olduğu özellikleri ve harfleri üzerinden bütünüyle farklı bir dildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı zamanda alfabesi ise Latin alfabesine göre çok daha farklı ve oldukça geniş bir yelpazeye yayılmış durumda. Özellikle harfleri ve yazım şekli ile birlikte pek çok açıdan dünyada öğrenilmesi en zor dillerin başında gelmektedir.

    Dünyanın En Zor Dili Hangisidir?

    Dünyanın yaklaşık olarak beşte biri kadarı Çince konuşmaktadır. Yani en çok konuşulan dil olması ile beraber aynı zamanda en karmaşık ve zor dili olduğunu söylemek gerekir. Evdeki Asya ülkelerinin önemli bir kısmında Çin ile beraber birçok ülkede Çince konuşulmaktadır. Çekimlenen ve hece diline sahip bir yapısı bulunan Çince, aynı zamanda Latin alfabesine göre farklı harflere sahiptir.

    Aynı zamanda Çince alfabede çok sayıda harf yer almaktadır. Latin alfabesi soldan sağa yazılırken Çince ise yukarıdan aşağı doğru yazılan bir alfabeye sahiptir. Diğer yandan genel olarak da baktığında aksan ve pek çok farklı yapı üzerinden Çince değişik biçimlerde de ortaya çıkmaktadır ve konuşulmaktadır.

    Dünyanın En Zor Dilleri Listesi

    Dünya çapında oldukça zor olan ve konuşulması için çok çapa gösterilmesi gereken diller bulunmaktadır. Bu diller kendi alfabeleri ya da kendi cümle öğeleri ile yapılsa üzerinden ön plana çıkar.

    - Çince
    - Arapça
    - Mandarin dili
    - Lehçe
    - Japonca
    - Macarca
    - Fince

    Bu diller özellikle oldukça karmaşık bir sistemi dayalı olarak ön plana çıkar. O yüzden anlamak için mutlaka o dili yerel şekilde konuşan uzmanlardan eğitim almak gerekmektedir. Zira bu dillerin yapısını konuşarak ve yaşayarak anlamak gerekir. Çünkü pek çok açıdan konuşmak ve anlamak oldukça zordur. Öyle ki birçok değişik yapısı üzerinden bunların matematik olarak idrak etmeye çalışmak çok zordur.

    Dünyanın En Zor Dilleri Arasında Türkçe Kaçıncı Sıradadır?

    Türkçe aslında bakılırsa çok zor olmayan diller içerisinde gelmektedir. Her ne kadar Avrupa illeri ile beraber İngilizce üzerinden farklılık gösterse bile, Türkçeyi anlamak diğer dillere göre daha mümkündür. Öyle ki Türkçeyi dünyanın en zor dilleri arasında 18. sırada yer alır. Zamanda zengin yapısı ile beraber dünyanın en önemli dillerinden biri olduğunu ifade etmek mümkün. Üstelik dünya çapında 400 milyondan fazla insanın konuştuğu bir dildir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow