hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PEUGEOT sanal gerçekliği araçlarına uyguluyor

    PEUGEOT sanal gerçekliği araçlarına uyguluyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    PEUGEOT, 20  yıldır gerçek dünyaya hizmet etmek, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve geleceğin sürdürebilir ulaşımını hazırlamak için sanal gerçeklik unsurlarından yararlanıyor.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PEUGEOT’nun sanal gerçeklik teknolojisinden yararlanan en ileri projelerinden ikisi, PEUGEOT Inception konsept otomobili ve Hypersquare direksiyon kontrolü, 22-25 Mayıs tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilecek olan VivaTech Fuar’ında sergilenecek. PEUGEOT, 2004 gibi erken bir tarihte, Paris yakınlarında, Vélizy'de bulunan ve artık Stellantis’e bağlıtasarım merkezi ADN’de (Otomotiv Tasarım Ağı) yer alan 500 m2’lik ileri teknolojili tesiste yeni modellerin geliştirilme sürecinde sanal gerçeklik araçlarını kullanmaya başladı. Tasarım merkezinin açıldığı 2004 yılında aynı zamanda PEUGEOT’nun kullandığı temel sanal gerçeklik aracı CAVE 1 sahneye çıktı. 

    Sıradışı ölçüler

    CAVE 1, 1280 x 1024 çözünürlüğe sahip 5 projektöre ve 2,90 x 2,32 m ölçülerinde beş sabit ekrandan oluşan sürükleyici ve en ileri teknolojileri kullanan bir sanal gerçeklik odasıydı. CAVE 1, ergonomi ve üretim süreçlerini kullanarak fiziksel modelleri hayata geçirmeden önce tamamlayıcı bir tasarım aracı olarak PEUGEOT’nın yenilikçi ve teknolojik yönünü yansıttı. Ayrıca üretim ve tasarım aşamasında ürünlerin farklı ekipler tarafından paylaşılmasını kolaylaştırarak fikirlerin daha kolay uygulanmasına olanak sağladı. Tasarım süreçlerinin son yıllarda inanılmaz bir dönüşüm sürecinden geçtiğini belirten PEUGEOT Tasarım Direktörü Matthias Hossan, “Sanal gerçeklik son 20 yılda ekiplerimizin günlük yaşamlarında önemli bir araç haline geldi. Bu araç, daha kısa bir zaman dilimi içerisinde çok daha fazla yaratıcı fikri keşfetmemizi sağlıyor ve aynı zamanda tasarlama süreçlerimizde harika bir ortak olarak bize eşlik ediyor” dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PEUGEOT sanal gerçekliği araçlarına uyguluyor

    Tasarruf edildi

    PEUGEOT, 2004 yılından bu tana tüm yeni modellerinin tasarımında sanal gerçeklik teknolojisini kullanıyor. Sanal gerçeklik teknolojisi, daha küçük adetlerde üretilen fiziksel prototiplere geçmeden önce her projenin farklı öğelerinin hızlı bir şekilde değerlendirilmesine, değiştirilmesine ve doğrulanmasına olanak tanıyor. Daha az fiziksel prototip, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor. Bu sayede Stellantis markaları, sanal gerçekliğin başlangıcından bu yana 3 milyon Euro’nun üzerinde tasarruf sağladılar. Üstelik CAVE 2 ile test edilen ürünler sadece otomobiller değil, otomobil fuarı stantları ve hatta PEUGEOT’yu temsil eden Aslan heykeli bile bu teknolojiden yararlanılarak geliştirildi. CAVE 2 sayesinde ise aralarında PEUGEOT’nun en yeni projelerinden biri olan Hypersquare direksiyon kontrolü de dahil, son 10 yılda 3.000 adedin üzerinde proje gerçekleştirildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow