hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iOS 17.5, beta aşamasından çıktı ve kullanıcılarla buluştu

    iOS 17.5, beta aşamasından çıktı ve kullanıcılarla buluştu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    iOS 17.5’in en büyük yeniliği web sitesinden uygulama indirmeye izin vermesi. Web Dağıtımı isimli bu özellik geçtiğimiz sene açıklanmıştı. iPhone kullanıcıları App Store’a girmeden desteklenen web sitesinden iOS uygulamasını indirebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak bu durum sadece Avrupa Birliği ile sınırlı. Ayrıca iPhone için geçerli. İlerleyen dönemlerde iPad’e gelecek, fakat iPad için kesin bir tarih yok.

    Web sitelerinden indirilen tüm uygulamalar Apple’ın tasdik sürecine tabi tutuluyor ve normalde teknoloji devine herhangi bir komisyon ödenmemesine karşın Apple’ın geliştiricilerden 0,50 euroluk ücret talebi de var. Tüm bunlarla birlikte geliştiricilerin Apple Geliştirici Programına iki ya da daha uzun süredir üye olmaları, uygulamanın Avrupa Birliğinde 1 milyon indirmeye sahip olması gibi şartlar da bulunuyor.

    Yeni iOS güncellemesinde onarım durumu özelliği adında başka bir yenilik daha var. iPhone’da tamirlik olduğunda Bul özelliğini kapatmak gerekiyordu, onarım durumu bu gerekliliği ortadan kaldırıyor. Özetle iPhone’u tamire verdiğinizde Bul açık kalabilir.

    iOS 17.5’te Apple News+’a Quartiles isimli kelime oyunu eklendi. Kullanıcılar kendilerine verilen kutucukları birleştirip kelimeler oluşturuyorlar. Apple News+ Türkiye’de olmadığından ülkemizden bu oyuna erişme imkanı yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iOS 17.5’le birlikte gelen diğer önemli bir yenilik takip uyarıları. Apple ve Google platformlar arası bir çözüm geliştirdi. Artık kullanıcılar kendisine ait olmayan ancak kendisiyle birlikte hareket eden bir takip edici cihaz varsa uyarılacak. Bu takip edicinin bluetooth uyumlu olması lazım. Takip uyarısı işletim sisteminden bağımsız olarak gerçekleşiyor. Ayrıca güncellemenin sürüm notlarına göre önemli güvenlik iyileştirmeleri yapılmış ve genel olarak stabilite artırılmış.

    iOS 17.5’i Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme kısmından indirip, yükleyebilirsiniz. İsteyen kullanıcılar güncellemeyi iTunes üzerinden de yükleyebilir. iPhone’u güncellemeden önce en düşük %50 şarjı olduğundan emin olun.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow