hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da sel riski devam ediyor mu? Hangi şehirler tehdit altında?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Başkent Ankara'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sel ve su baskınlarına yol açtı. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Peki Ankaralılar bugün de sele ve su baskınına karşı önlem almalı mı? Ankara dışında başka hangi şehirler sağanak tehdidi altında? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ORHAN ŞEN ŞU İFADELERİ KULLANDI;

    Çok şiddetli yağış yok esasında. Mazgalların ufak olması, suyun tahliye edilememesi, özellikle battı çıktı denilen geçitlerde bu işler oluyor. Ama bunlar artık iklim değişikliğinin, bu tür yağışların çok sık olacağını gösteriyor bize. Alt yapının değiştirilmesi gerekiyor. Ama bu, büyük ekonomik problemleri de beraberinde getiriyor. Türkiye'de artık büyükşehirlerde, yağan yağmurun toprağa geçecek yeri kalmadı. Bu sefer çukur yerlerde birikiyor. Buraların çok yakından takip edilmesi gerekerek trafiğe kapanması lazım. Yerel yönetimlerin ve vatandaşların başta olmak üzere uyarılara dikkat etmesi lazım.

    İki gündür; Ankara, Konya, Kırşehir, Kastamonu'ya kadar uzanan bu şeritte yağışlar kuvvetli. Bu mevsimde yağışlar olur. Bugün de öğlen saatlerinden sonra şiddetlenecek orada yağışlar. Ankara'da, Konya'da, Düzce'de, Bartın civarında kuvvetli yağışlar olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugünlerde Mayıs ayının sonuna kadar bu tür yağışlar olacaktır. Bugünün özeline baktığımız zaman dikkat etmemiz gereken başka şeyler de var. Bunlar da; Adıyaman, Adana ve Hatay civarında yağışlar biraz kuvvetli gözüküyor, dikkat etmemiz lazım.

    Önemli bir şey daha var; Adana, Mersin, Hatay, Kilis ve Gaziantep'te çok kuvvetli toz var bugün. Bu toz sağlıksız durumda. Yani maskesiz dolaşılamayacak bir seviyeye gelmiş vaziyette. Yani buradaki vatandaşların işi gücü yoksa sokağa çıkması bence tehlikeli olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow