hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Humus Nasıl Yapılır? Evde Orijinal Humus Tarifi...

    Humus Nasıl Yapılır Evde Orijinal Humus Tarifi...
    expand

    Bazı şehirlerde soğuk bazı şehirlerde ise sıcak olarak tüketilen humusun yöresel bir lezzet olduğu bilinmektedir. Özellikle Hatay, Tarsus ve buralara yakın yerlerde meşhur olduğu görülmektedir. Humusun ana malzemesi nohuttur. Bazı yörelerde isminin humsi olarak geçtiğini söyleyebiliriz. Bu lezzetli ürünün orijinalini evde yapmak ise mümkündür. Biraz zahmetli gibi görünse de aslında son derece rahat bir yapılışı olduğu görülmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Humus Nedir?

    Humus bazı yörelerde yemek bazı yörelerde ise meze olarak tüketilir. Yemek olarak tüketildiği zaman sıcak olduğu görülmektedir. Ancak meze olduğunda soğuk şeklide sofralarda yer alır. Bunun yanında içerisinde en temel ürünün nohut olduğu bilinir ve belirli adımlarla lezzetli bir sonuç alındığı dikkat çekmektedir.

    Humus Nasıl Yapılır?

    Humus yapımına geçmeden önce ilk yapılacak olanın malzemeleri hazırlamak olduğu görülmektedir. Hazırlanan malzemelerin ardından nefis bir humus yapmaya hemen geçmek mümkündür. Humus malzemeleri şu şekildedir;

    - 2, 5 su bardağı haşlanmış nohut

    - 1 çay bardağına yakın tahin,

    - 1 limonun suyu,

    - 2 diş sarımsak,

    - Kimyon, tuz ve su.

    Üzerine:

    Zeytinyağı ve toz kırmızıbiber.

    Humus yapımı için malzemelerin hazırlanması yapılışa geçmeyi sağlamış olur. Hazırlık kısmı yaklaşık 20 dakika kadar sürebilir. Ayrıca bu humus tarifi 6-8 kişiliktir.

    Evde Orijinal Humus Tarifi

    Evde orijinal humusu yaparken ölçülere göre hareket etmek yarar sağlar. Buna göre adım adım giderek harika bir humus yapımını başarmak mümkündür.

    Yapılışı:

    1- Öncelikle nohutları güzelce yıkayarak 1 gece önceden suya ıslatalım. Sabah olduğunda düdüklü tencereye aldığınız nohutların üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Arzu eden kişiler düdüklü tencere yerine normal tencereyi kullanarak da nohut haşlama işini yapabilirler.

    2- Haşladığınız nohutların kabuklarını soyun (kabuklarını soymadan yapanlarda vardır ancak kabuklarını soymak daha iyi olacaktır).

    3- Robotun içerisine nohut, limon suyu, tahin, sarımsak, tuz, kimyon ve çok az su ilave ederek iyice öğütelim. Kıvamının koyu olması durumunda çok az daha su ilave edebilirsiniz.

    4- Hazırlanan humusu servis tabağına aldıktan sonra, tavada zeytinyağı ve toz kımızı biberi ısıtıp humusun üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

    Humus Yapımının Püf Noktaları

    Humus yapmak için haşlanmış nohut kullanmak gerekir. Bunun için bir gece önceden nohutları ıslayarak düdüklüde haşlamak kolay olan yoldur. Ayrıca marketten hazır haşlanmış nohut alabilir veya buzdolabınız da varsa onu kullanabilirsiniz.

    Humusu pastırmalı, sucuklu, tereyağlı veya zeytinyağlı yapmak mümkündür. Burada herkesin damak zevkine göre hareket etmesi gerekir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow