hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Evde Tane Tane İrmik Helvası Tarifi...

    İrmik Helvası Nasıl Yapılır Evde Tane Tane İrmik Helvası Tarifi...
    expand

    Sofraların vazgeçilmez ikramlıkları arasında yer alan irmik helvası daha kavrulmaya başlanırken mutfağı saran kokusu ile iştahınızı açacaktır. Balık sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan irmik tatlısını anında kavurarak sıcak sıcak tüketmeniz mümkün olmaktadır. Tam kıvamında yapılan irmik helvasını siz de evinizde kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

    İrmik helvası oldukça az malzeme kullanarak elde edebileceğiniz en lezzetli tatlılardan birisi olarak bilinmektedir. Evinizden mis gibi kokuların yükselmesini sağlayacak olan irmik helvasını siz de en lezzetli haliyle hazırlayabilirsiniz.

    Helva için;

     

    3 yemek kaşığı tereyağı,

     

    1,5 su bardağı toz şeker,

     

    1,5 su bardağı irmik,

     

    1,5 su bardağı süt,

     

    1,5 su bardağı su,

     

    1/2 su bardağı çam fıstığı kullanmanız gerekecektir.

    Helvanın servis esnasında ise isteğe göre üzerine tarçın veya Antep fıstığı serpilebilir. İrmik helvasının içerisine aroma vermesi için portakal kabuğu da eklenebilir. Son olarak hazırlanan irmik helvasının içerisine dondurma koyarak da servis edebilirsiniz.

    İrmik helvası yapılırken irmik ve tereyağını kavurmak için sürekli karıştırılması gerekir. Son olarak üzerine sıcak şerbetin eklenmesinden sonra kavurmaya 8-10 dakika daha devam etmeniz yeterli olacaktır. Daha fazla kavurmanıza gerek yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde Tane Tane İrmik Helvası Tarifi

    Kokusuyla bile sizi kendine hayran bırakacak olan evde tane tane irmik helvası yapmak isterseniz, işe 3 yemek kaşığı tereyağını ocakta eriterek başlamanız gerekmektedir. Yağın içerisine atacağınız yarım su bardağı çam fıstığını kavurmanız gerekir. Fıstıkları kavurduktan sonra ise içerisine 1,5 su bardağı irmik ilave edilir.

    Tereyağı ile birlikte irmiğin kısık ateşte sürekli karıştırılarak 20 dakika kadar kavrulması gerekmektedir. Tatlının şerbetini hazırlamak için ise 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı şeker küçük bir tencerenin içerisine alınır. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra ise kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

    Güzelce kavrulan irmiğin içerisine sıcak şerbet karışımı yavaş yavaş ilave edilir. İrmik, üzerine dökülen sıcak şerbetle birlikte fokurdamaya ve kaynamaya başlayacaktır. Bu aşamada dikkatli davranılması gerekir. Şerbeti döktükten sonra sürekli olarak karıştırmaya devam etmek gerekir. Kısık ateşte helvayı 10 dakika kadar daha pişirmeye devam etmeniz gerekir.

    Ocağı kapattıktan sonra dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatabilirsiniz. İrmik helvası demlendikten sonra ise servis için hazır demektir. Tabaklara koyduğunuz irmik tatlısının üzerine tarçın dökerek servis edebilirsiniz. Aynı zamanda servis aşamasında bir kasenin içerisine helva, dondurma ve tekrar helva koyarak bir servis tabağına ters çevirerek dondurmalı irmik helvası da hazırlayabilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow