hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Islak Kek Nasıl Yapılır? Evde Bol Soslu Islak Kek Tarifi...

    Islak Kek Nasıl Yapılır Evde Bol Soslu Islak Kek Tarifi...
    expand

    Islak kek gelen misafirlere ikram etmek için harika bir seçenek olarak bilinmektedir. Islak kekin hem büyükler hem de küçükler tarafından çok sevilen bir lezzet olduğu söylenebilir. Bol çikolata sosuyla birlikte yumuşacık kekin bulaşması lezzet patlaması oluşturmaktadır. Çikolata seven herkesin severek tükettiği ıslak keki evde yapabilmeniz de mümkün olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Islak Kek Nasıl Yapılır?

    Islak kek en fazla sevilen tatlılar arasında yer almaktadır. Küçük büyük herkesin bayılarak yediği ıslak kek eşsiz lezzetiyle herkesin vazgeçilmez tatlıları arasında bulunmaktadır.

    Kek için;

    4 adet yumurta,

    1 su bardağı toz şeker,

    Yarım su bardağı ay çiçek yağı,

    1 su bardağı süt,

    3 yemek kaşığı kakao,

    1,5 paket kabartma tozu,

    1,5 - 2 su bardağı un

    Sosu için;

    3 su bardağı süt,

    2 yemek kaşığı kakao,

    Yarım bardak ayçiçek yağı,

    1 su bardağı toz şeker,

    50 gram bitter çikolata kullanmanız gerekmektedir.

    Islak kek, yumuşak keki ve enfes çikolatalı sosu ile severek tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır. Islak keki hazırlamak için ilk olarak yumurtalar ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. İçerisine süt ve ayçiçek yağı eklenir. Kalan harcın içine ise kakao, un ve kabartma tozu eklenir. Ardından önceden ısıtılmış olan fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir.

    Kek fırına verildikten sonra ise sosu hazırlanır. Tüm sos malzemeleri tencereye alınarak karıştırılır. Sos kaynadıktan sonra içine bitter çikolata eklenir. Ardından fırından çıkan kek dilimlenerek üzerine sos dökülür. Sosunu çektikten sonra ise afiyetle tüketebilirsiniz.

    Evde Bol Soslu Islak Kek Tarifi

    Dışarda severek tükettiğiniz bol soslu ıslak keki evde bir tepsi olarak hazırlamanız mümkün olmaktadır. İlk olarak 4 yumurta ve 1 su bardağı şeker karıştırma kabına alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır.

    İyice köpürdükten sonra ise içerisine 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı ayçiçek yağı eklenir. Mikserle çırpılmaya devam edilir. Son olarak ise içerisine 3 yemek kaşığı kakao, 1,5 bardak un ve 1,5 paket kabartma tozu eklenerek spatula yardımıyla karıştırılır.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra keki fırından çıkararak ilk sıcaklığı geçtikten sonra hazırladığınız sosu üzerine dökebilirsiniz. Kek sosunu çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı tozu dökerek servis edebilirsiniz.

    İsteğe göre ıslak kekinizi dilimleyerek tabaklara aldıktan sonra üzerine çilek dilimleri koyarak da sunum yapabilirsiniz. Bol çikolatalı ıslak kekinizi sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi buzdolabında beklettikten sonra da tüketmeniz mümkün olmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow