hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    South Park'a Türkiye'den ilk tepki geldi

    South Parka Türkiyeden ilk tepki geldi
    expand

    Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zekisergi, South Park dizindeki Hz Muhammed aleyhine sözleri eleştirerek, "Kutlu Doğum Haftası'na denk gelen bu rezalet ve hakareti Türk Milletine ve müslümanlara yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyor, şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi.

    Zekisergi, yaptığı yazılı açıklamada, Amerikan yapımı South Park animasyon dizisinin, yayınlanan 200. bölümünde, "Dünyada dalga geçilemeyecek tek kişi var, o da Muhammed, onun gücünü elinden almalıyız" şeklinde bir söyleme yer verildiğini belirterek, "Hz. Muhammed'e saygısızca tasvir edilmesini büyük bir esefle öğrenmiş bulunmaktayız" görüşünü dile getirdi.

    Batı dünyasında asırlardır Hz. Muhammed'e ve müslümanlığın manevi değerlerine hakaret içeren tutum ve tavırların kronik hastalık haline geldiğini ifade eden Zekisergi, "İnsanlık tarihinin en büyük insan hakları savunucusu ve insanlığa rahmet olarak gönderilen bu yüce peygambere saygısızlık en büyük insan hakkı ihlalidir" dedi.

    Açıklamasında ABD yönetiminin, yaşananlara sessiz kaldığını da kaydeden Zekisergi, "Her türlü menfaatini Müslüman ülkelerden temin eden, onların dostu olduğunu iddia eden Amerikan yönetimini de bu tür olaylara sessiz kalmasından dolayı kınıyor, derhal Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

    South Park'ın 200'üncü bölümünde ne olmuştu?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow