hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Poşu davasında karar: 11 yıl 3 ay hapis

    Poşu davasında karar: 11 yıl 3 ay hapis
    expand

    Poşu davasında Cihan Kırmızıgül'e 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

    Mahkeme, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

    Ceza daha sonra indirim maddeleri uygulanarak 11 yıl 3 aya düşürüldü.

    Cihan Kırmızıgül'ün örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımcı olmaktan 7 yıl 6 ay, indirimle 6 yıl 3 ay hapsine, molotof kokteyli atmaktan 5 yıl, indirimiyle 4 yıl 2 ay hapsine ve mala zarar verme suçundan 12 ay hapsine, indirimle 10 ay infaz edilmesine karar verildi.

    Dava temyize gidecek.

    "Genç bir çocuğun hayatıyla oynuyorlar"

    Adliye çıkışında ise Kırmızıgül'ün üniversiteden hocaları, arkadaşları ve ailesi karara tepki gösterdi. Duruşma öncesi de adliye önünde bir açıklama yapan grup, "Tutuklu öğrencilere özgürlük" yazılı pankart açtılar.

    Grup adına açıklama yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim üyesi Mehmet Karlı, "Bizimle dalga geçiyorlar. Bizimle oyun oynuyorlar. Daha önce Cihan serbest bırakılmıştı, biz umutlandık. Dedik ki 'Galiba hakikat görünüyor' ama bu umut malesef bir taktiğin parçasıymış. Bizim bu işin peşini bırakacağımız zannedildi. Biz mücadeleyi bırakmadık buradayız. O dosyada Cihan'ı suçlayacak bir delil bile yok. Bir tek satır dahi yok. 22 yaşında genç bir çocuğun hayatıyla oynuyorlar" dedi.

    Ne olmuştu?

    Cihan Kırmızıgül, Galatasaray Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiydi. Kendi ifadesiyle bir gün boyununda poşuyla Kağıthane'de yürürken gözaltına alındı. Aynı gün o bölgede bir markete molotof atılmış, 22 yaşındaki Cihan da zanlı olarak gözaltına alınmıştı.

    Gözaltına alındığında tutanak tutan polisler davada ifade verirken molotof atan kişinin Cihan olup olmadığından emin olmadıklarını söylediler. Gizli bir tanıksa 3. duruşmada olay sırasında gördüğü şahsın Cihan olmadığını söyledi. Hatta davanın savcısı 5 duruşmada tahliye istedi ancak hakim savcının bu talebini reddetti. Cihan'ın avukatı savunma için ek süre istedi ancak  reddedilince istifa etti. 5. davada beraatı istenen Cihan'ın 6. davada 45 yıl hapsi istendi.

    Arkadaşları "Beni de al! Cihan’a Özgürlük!" isimli klip hazırlamıştı TIKLA-İZLE
    Sırrı Süreyya Önder, Cihan'a destek vermek için puşi takmıştı TIKLA-İZLE
    Cihan için özgürlük yürüyüşü düzenlenmişti FOTO GALERİ
    25 ay tutuklu kalıp tahliye edilmişti TIKLA-İZLE
    Tahliye sonrası ailesi ver arkadaşları böyle karşılamıştı TIKLA-İZLE
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow