hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Tuğçe Albayrak anıldı

    Almanyada Tuğçe Albayrak anıldı
    expand

    Almanya'da Offenbach'ta iki Alman kadını tacizcilerin elinden kurtarmaya çalışırken Sırp saldırganlar tarafından öldürülen Tuğçe Albayrak için yas tutuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki genç kızı bir tacizcinin elinden kurtardıktan sonra aynı tacizciden yediği darbe sonrası komaya giren Tuğçe Albayrak hayatını kaybetti. Geçen hafta beyin ölümü gerçekleşen Albayrak, ailesini yaşam ünitesinin kapatılması talebinde bulunması sonrasında hayata veda etti.  23 yaşına bastığı gün ölen Albayrak binlerce insanın katıldığı bir programda dualarla anıldı.

    Üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak’ın ortaya koyduğu medeni cesarete Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da kayıtsız kalamadı. Albayrak’ın liyakat nişanını alıp alamayacağını inceleyeceği öğrenilen cumhurbaşkanı, acılı aile için de bir taziye mektubu kaleme aldı. Mektubunda Gauck,”O her zaman bir örnek olarak kalacak. Bütün bir ülke sizinle birlikte yas tutuyor” ifadelerini kullandı.

    Hessen Başbakanı Volker Bouffier (CDU) ve yardımcısı Tarık El Vezir de (Yeşiller) aileye başsağlığı dileyerek “Daha önünde yaşayacağı bir ömrü olan kızını kaybetmek kötü. Bu şiddet eyleminden ve bu genç kadının anlamsız bir şekilde hayatının son bulmasından dolayı derin üzüntü yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. SPD’nin Hessen’deki lideri Thorsten Schäfer-Gümbel de, Albayrak’ın gösterdiği medeni cesaretin hayatına mal olduğunu anlatarak ölümünün sonsuz derecede azap verici ve haksız olduğunu dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu duygu ve düşünceler bölge halkında da hakimdi. 1500 kadar insan ‘Tuğçe medeni cesaret gösterdi, ona olan saygımızı gösterelim” sloganıyla Offenbach Kliniği’nin önünde toplandı. Doğduğu Bad-Soden Salmünster şehrinde toprağa verileceği öğrenilen Albayrak’ın organları da donör olduğu için bağışlanacak.

    Öte yandan Tuğçe’yi komalık eden 18 yaşındaki genç ise suçunu itiraf etti. Gence ölümle sonuçlanan yaralamadan dolayı soruşturma açılacak.

    Bir arkadaşının doğum gününü kutlamak için Offenbach’taki bir Mc Donald’s restoranına giden Albayrak, kadınlar tuvaletinin olduğu yerde iki Alman kızının taciz edildiğini görmüş ve derhal müdahale ederek gen kızları kurtarmıştı. Olay yatıştıktan sonra arkadaşları ile birlikte dışarı çıkan genç kadın, saldırganın saldırısına uğramış ve başını yere çarparak beyin kanaması geçirmişti.

    Albayrak’ın ailesine başsağlığı dileyen Mc Donald’s çalışanlarında herhangi bir  ihmal görmemeye devam ediyor. Albayrak sayesinde tacizden kurtulan kızlardan ise bütün çağrılara rağmen haber yok. Polis söz konusu kızları önemli tanıklar olarak aramaya devam ediyor.

    Tuğçe Albayrak hayatını kaybetti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    37 yıl önce Alparslan Türkeş Tunceli'den geçerken…

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow