hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistin-İsrail arasında kayıp 3 genç krizi

    Filistin-İsrail arasında kayıp 3 genç krizi
    expand

    Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim birimi sakinlerinden 3 gencin kaybolması İsrail ile Filistin yönetimi arasında yeni bir krize yol açtı. Gençlerin kaybolmasından Filistin yönetimini sorumlu tutan İsrail ev baskınları gerçekleştirdi. Başbakan Binyamin Netanyahu, 3 İsrailli gencin kaybolmasından Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu telefonla konuştuğu ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e de aktardı. Filistin yönetimi ise iddiaları kabul etmedi; Mahmud Abbas da Kerry ve Netanyahu ile görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu'nun basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Netanyahu'nun, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, "Dün gece kaybolan İsrailli 3 gencin sorumluluğu Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a aittir. Hamas'ın içinde bulunduğu bir hükümetin kurulmasıyla yıkıcı bir durum ortaya çıktı. İşte bu, Filistin hükümetinde savaşçı bir terör örgütünün yer almasının sonucudur" ifadelerine yer verildi.

    Mahmud Abbas, Kerry ve Netanyahu'yu aradı

    Daha sonra ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimci ile ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğü bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, Abbas'ın Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde Filistin ve ABD arasındaki bir takım konuların ele alındığı belirtilerek, görüşmenin ayrıntılarına ilişkin ise bilgi verilmedi.

    İsrail Radyosu: "Netanyahu Abbas'ı aradı"

    İsrail radyosu da Başbakan Netanyahu'nun aynı konuyu görüşmek için dün akşam saatlerinde Filistin Devlet Başkanı Abbbas'ı aradığını duyurdu.

    Ordu sözcüsü Peter Lerner tarafından yapılan açıklamada ise askerlerin Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim birimi sakinlerinden 3 gencin izini bulmak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattığını aktararak, "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, gençlerin bulunması için güvenlik çalışmalarının devam ettirdiğini ve İsrail'in, gençler konusunda Filistin yönetimini sorumlu tuttuğunu" kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gazze'den İsrail'in güneyine füze atıldı"

    Ordu sözcüsü Peter Lerner ayrıca Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Gazze'den atılan bir füzenin İsrail'in güneyine düştüğünü yazdı; olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti. Ordu süzcüsü, bu sabah atılan füze ile yılbaşından bu yana, Gazze şeridinden 200 füzenin atıldığını öne sürdü.

    Öte yandan, Bati Şeria'daki Filistin Güvenlik Birimleri sözcüsü Adnan ez-Zamiri de "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve emniyet birimlerinin ortaya attıkları iddialar boştur. Gençlerin kaybolduğu yerin idaresi bizim değil İsrail'in kontrolü altındadır" ifadelerini kullandı.

    Öte yandan, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın el-Halil kentindeki evlere düzenlediği baskınlarda 6 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yer alan habere göre, kaybolan 3 İsrailli gencin bulunması için İsrail askerleri, Halil kentinde birçok eve baskın yaparak şüpheli olarak 6 Filistinliyi gözaltına aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow