hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

    Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı
    expand

    Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu yeni kabineyi açıkladı. 5 yeni isim kabineye girdi. Yeni kabinede kamuoyunda tartışılan isimlerden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Bu göreve getirilecek isimler arasında adı geçen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ise kabinede görev verilmedi. Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Emrullah İşler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı yeni kabineye almadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte kabineye yeni giren isimler:

    Yalçın Akdoğan Başbakan yardımcısı

    Numan Kurtulmuş Başbakan yardımcısı

    Volkan Bozkır, AB Bakanı

    Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı

    Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi onayladı

    Gidenler

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Davutoğlu'nun kabine dışı bıraktığı isimler arasında. Ayrıca, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da kabine dışı kaldı.

    Davutoğlu yeni kabineyi böyle açıkladı

    Yeni hükümet Resmi Gazetede yayımlandı

    İşte yeni kabine

    Başbakan Ahmet Davutoğlu

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan

    Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan

    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır

    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik

    Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli

    İçişleri Bakanı Efkan Ala

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

    Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan

    Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

    Birlikte cuma namazına gittiler

    Başbakan Davutoğlu, yeni kabineyi açıklamasının ardından, beraberindeki bazı bakanlarla Kocatepe Camisi'ne cuma namazına gitti. Davutoğlu'nun, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay aynı araçta Başbakanlık Merkez Bina'ya geçmesinin ardından Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala da Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğraflarla 62. Hükümet

    BAKANLARDAN İLK YORUMLAR...

    "Bir bayrak değişimi"

    Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yeni kabineyle ilgili, "AK Parti içinde çok değerli kadrolar var. Bu kadrolar arasında bir bayrak değişimidir" dedi.

    "Bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz"

    Dışişleri Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, cuma namazı için Kocatepe Camisi'ne gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, "Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız" dedi.

    Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu ile "halef-selef" olacaklarını ifade etmesi üzerine Çavuşoğlu, "Bizim 300 yıla yakın ata dostluğumuz var. Kaderde bu da kısmetmiş, halef-selef oluyoruz. Bu bizim için hem büyük bir mutluluktur hem de onurdur" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'la birlikte köşke kimler çıkacak?

    "Zaten bekleniyordu, ana eksen değişmedi"

    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, adının açıklanması sonrasında ilk değerlendirmesini CNN TÜRK'e yaptı. Kurtulmuş, kabinede ana eksenin değişmediğini belirterek, "Ben de açıklanmasıyla birlikte öğrendim. Allah millete hizmet edecek imkanlar versin. Önce Bakanlar Kurulu toplanacak, başbakan yardımcıları arasındaki görev dağılımları belli olacak, ondan sonra da kollarımızı sıvayıp yola devam edeceğiz. Zaten böyle olması bekleniyordu, ana eksen korunarak, nihayetinde bir parti değişmiyor, sadece şekil şartları yerine getiriliyor. Bazı bakanlıklarda kısmi değişiklikler oldu. Ben yeni bakan olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

    İlk açıklama CNN TÜRK'e

    "Dışarıdan" sözünü yadırgadı

    Kurtulmuş, Kocatepe Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, burada, "kabineye dışarıdan atanmasına" ilişkin yöneltilen bir soruya, "Nihayetinde hepimiz aynı partinin, kadronun insanlarıyız. 'Dışarıdan' lafını da yadırgadığımı ifade etmek isterim. Yani Numan Kurtulmuş dışarıdan birisi değildir, AK Parti bir koalisyon hükümeti değildir. Burada milletin yaklaşık yüzde 50'sinin oyunu almış bir parti vardır. Bendeniz de bu partinin uzunca bir müddettir genel başkan yardımcılığı görevini yüklenmiş birisiydim" diye yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AB stratejik hedef"

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri meslek hayatının 11 senesini AB süreci ile ilgili geçirmiş birisi olarak, AB Bakanı olmasının kendisinde ayrı bir önemi olduğunu, ayrı bir mutluluk yaşadığını vurgulayan Bozkır, "Türkiye'nin stratejik hedefi AB üyeliğidir. Bu konuda Türkiye'nin daha ileri refah seviyesine ulaşması, daha önemli standartlara ulaşması bakımından da AB sürecinin Türkiye için önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bu konuda inşallah çalışmalarımızı en yoğun şekilde sürdürerek, bu süreçte ilerleme kaydedilmesi için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

    Volkan Bozkır'dan ilk açıklama

    YENİ BAKANLAR KİMDİR?

    YALÇIN AKDOĞAN

    Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 22 Eylül 1969'da İstanbul Üsküdar'da doğdu.
    Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü'nden mezun olan Akdoğan, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.
    Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başlayan Akdoğan daha sonra İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık da yapan Akdoğan, Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu.
    TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulu'nda ders de veren Akdoğan'ın kitaplarının yanı sıra çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.
    Akdoğan, Başbakan Başdanışmanı görevini yürütüyordu. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babası.

    Ahmet Davutoğlu için yeni şarkı ve klip

    NUMAN KURTULMUŞ

    1959'da Ünye'de doğan Numan Kurtulmuş, lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. ABD'de Cornell Üniversitesi'nde doktora tezi hazırlayan ve misafir öğretim üyesi olarak bulunan Kurtulmuş, iktisat doktoru unvanını 1992'de aldı. Kurtulmuş, 1994'te doçent, 2004'te ise profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi hocalığı yapan Kurtulmuş'un yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra "Sanayi Ötesi Dönüşüm" ve "İnsan Kaynakları Yönetiminde Japonya Modeli" isimli basılmış eserleri bulunuyor.

    Kurtulmuş, 1998'de aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi oldu. Daha sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürüten Kurtulmuş, 26 Ekim 2008'de Saadet Partisi 3. Olağan Kongresinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. Yeniden Genel Başkan seçildiği 2010'daki kongrenin ardından partinin kayyuma devri üzerine Saadet Partisi'nden ayrılan Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisini (HAS) kurdu.

    İstanbul'da 22 Eylül 2012'de yapılan Bütünleşme Toplantısı ile AK Parti'ye katılan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Numan Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babası.

    VOLKAN BOZKIR

    Bozkır eskiden müsteşar olduğu bakanlığın başına geçti

    Başbakan Davutoğlu'nun AB Bakanlığı'na getirdiği isim, AK Parti'nin İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, halen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığını yürütüyordu. Bozkır, AB Bakanlığı için çok tanıdık bir isim; Çünkü siyasete girip, 2011 yılındaki seçimlerde AK Parti'den İStanbul milletvekili seçilmeden önce, AB Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütüyordu.
    Diplomatik kariyerden gelen emekli Büyükelçi Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görev süresi boyunca da AB işleriyle yakından ilgilenmiş bir isim. Bozkır, bir dönem Türkiye'nin AB nezdindeki Büyükelçilik görevini de yürüttü.
    1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bozkır, 1972 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi, 2011 seçimlerinden hemen önce ise emekli olarak bakanlıktan ayrıldı.

    Demirel'in Özel Kalem Müdürü

    Bozkır, diplomatik kariyeri sırasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel kalem müdürlüğü görevinde de yer aldı. Cumhurbaşkanlığı dış politika danışmanı olarak da çalıştı.

    NURETTİN CANİKLİ

    Maliye Bakanı olması bekleniyordu, Gümrük Bakanı oldu

    AK Parti'nin Meclis ayağındaki en güçlü isimlerden biri olarak sayılan Nurettin Canikli'nin ismi her hükümet değişikliğinde 'maliye bakanı' olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Davutoğlu kabinesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yer buldu. Ak Parti'nin kurucu isimleri arasında yer alan ve Başbakan Erdoğan'ın en güvendiği kişilerden biri olan Canikli, TBMM Grup Başkanvekili olarak görev yapıyordu.

    1960 Giresun doğumlu Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı.

    Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi olan Canikli, 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. Canikli, 4 çocuk babası.

    AA objektiflerinden Ahmet Davutoğlu...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow