hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova Üniversitesi karıştı!

    Çukurova Üniversitesi karıştı
    expand

    Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapan karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Sol görüşlü öğrenciler kütüphaneyi basıp içerdeki öğrencileri rehin aldı, biber gazıyla müdahale eden polis 102 öğrenciyi gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıldönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı. Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş atıldı. Çıkan arbedeye Toma'larla önlem alan polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden sol görüşlüler ÇÜ Kütüphanesi ile R1 dersliğine girip buradaki sağ görüşlü olduğu belirtilen öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle sol görüşlü yaklaşık 102 öğrenci gözaltına alındı, binalar boşaltıldı.

    Kütüphane önünde toplanan sol görüşlü öğrenciler ile Turkuaz kafe önünde toplanan sağ görüşlü öğrenciler ise tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıldı. Polis kampusta önlemlerini sürdürüyor.

    EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

    Öte yandan olaylar sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Aktaş atılan bir taşın ensesine isabet etmesi nedeniyle yaralandı. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen müdür yardımcısı ayakta tedavi edildi. Emniyet Müdürü Zeki Zeybek de hastaneye gelerek emniyet müdür yardımcısının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

    25 ÖĞRENCİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

    Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Uludere olaylarının yıldönümü nedeniyle çıkan olaylarda gözaltına alınan 25 öğrenci adliyeye sevk edildi.
    Bu sırada İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik bir grup, üniversite kampusunda yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Grup adına konuşma yapan Pelin Berfin Erek, kampusa Adana Büyükşehir Belediyesi'nin araçlarla ''bozkurt işareti'' yapan kişileri taşıdığını, bunun da kamera kayıtlarında olduğunu iddia etti. Eker, gözaltılar nedeniyle Adana Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir gruba da burada polisin saldırdığını ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grup açıklamanın ardından gözaltına alınan arkadaşlarına destek için adliyeye gitti.

     

    Katar Emirinden İsrail ordusuna 2,5 milyon Euro bağış

    Cüneyt Özdemir'den silahlı saldırılara çarpıcı yorum

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow