hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da saldırı: 3 asker şehit oldu

    Yüksekovada saldırı: 3 asker şehit oldu
    expand

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yüzleri maskeli üç kişinin saldırısı sonucu üç asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırıda ölenlerden birinin uzman çavuş, ikisinin ise er olduğu ve saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği bilgisi verildi. Başlarından kurşunlanan üç askerden ikisi olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde saat 16.00 sıralarında yüzleri maskeli 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan 1 uzman çavuş ile 2 er şehit oldu. Askerlerden ikisi olay yerinde biri ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

    Maskeli saldırganlar öldürdü

    Maskeli üç kişi, başlarından vurdu

    Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehit olan askerlerin, Ramazan Gülle, Yunus Yılmaz ve Ramazan Köse olduğunu açıkladı. Caddenin kalabalık olduğu sırada yüzlerindeki maskelerle saldırıyı gerçekleştirenler , askerleri başından vurdu. Askerlerden ikisi olay yerinde şehit oldu, biri ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

    Yüksekovada saldırı: 3 asker şehit oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Canbolat, saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydetti.

    Başbakan Davutoğlu: "Alçakça ve hunharca"

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

    Saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

    HDP: "Büyük bir üzüntü ve kaygı konusu"

    Karakola elektrik malzemesi almaya gelmişlerdi

    Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırıya uğrayan askerler, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevliydi ve karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya gelmişti.

    Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

    İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan açıklama

    Hakkari'nin Yüksekova'da 3 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala da açıklamalarda bulundu. Ala, "Milletimizin başı sağolsun. Hakkari Yüsekova'da alışverişe çarşıya inen bir uzman jandarmamızı ve iki jandarma erimizi hunharca şehit emişlerdir. Yüzü maskeli 2 kişinin olduğu tespit edildi. Onlar jandarma çavuşumuzu ve iki jandarma erimizi tabancayla vurarak şehit etmişdir. Şehitlerimise Allah'tan rahmet yakınlarımıza başsağlığı diliyorum. Milletmizin başı sağolsun. O kişlerin yakanlanması için gereken yapılıyor. 2 kişi yapan ve şu anda yakalanmaları için ciddi biçimde çalışıyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saim Yılmaz Karlıova'da toprağa verilecek

    Saldırıda şehit olan Jandarma Er Yılmaz'ın cenazesi, yarın Bingöl'ün Karlıova ilçesinde toprağa verilecek. 20 yaşındaki Yılmaz'ın Elazığ'da yaşayan babası Saim Yılmaz, oğluyla en son bugün öğleden sonra telefonla konuştuğunu, bu konuşmanın ardından onu aradığını ancak ulaşamadığını anlattı. Baba Yılmaz, "Konuştuğumuzda, halini hatırını sordum. 'Anneme telefon aldım, onu gönderiyorum, kargoya gidiyorum' dedi. Ben de 'Neden aldın, paran var mı?' dedim. Ayın 5'inde askerliğinin 6'ncı ayı bitecekti. Bu acı hepimizindir. 10 yıla yakın görev (koruculuk) yaptım. Vatan sağ olsun."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acı haberi alan annesi ve kardeşleri hastaneye kaldırıldı

    Saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Jandarma Er Ramazan Köse'nin, Artvin'in Borçka ilçesinde yaşayan annesi Gülsen ile kardeşleri Ufuk ve Samet Köse, acı haberi öğrenince fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Köse'nin Gürcistan'da bulunan babasına ise acı haber telefonla verildi. Tedbir amacıyla Türkiye'ye gelen babayı karşılaması amacıyla Sarp Sınır Kapısı'na ambulans gönderildi diklerini dile getiren Cirit, "Menfur saldırıdan dolayı büyük üzüntü içindeyiz. Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. Ramazan Köse, Artvin'de toprağa verilecek.

    Afyon'da üniversitelileri taşıyan otobüs kaza yaptı: 8 ölü

    Tunceli'de PKK mezarlığı gerginliği

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow